Så här långt har jag haft min bästa hundsommar någonsin. Jag har nästan fått en överdos. ;)

tass och jag leker

Clinicen Drömmen om eliten är avklarad och jag känner mig fantastiskt glad och nöjd över att tillsamman med 60 andra hundnördar ha fått hjälp att komma närmare den där drömmen med hjälp av eminenta Maria Brandel och formidabla Siv Svendsen.

clinicen

Jag känner mig privilegierad och full av tacksamhet över att ha de här två personerna som tränare!

siv maria

Vi firade förstås Siv (2:a i NM) och Maria (1:a på SM) när vi hade elitsatsningskurs med Maria innan clinicen.

Jag fick som vanligt massor hjälp med att komma vidare i träningen och har förstås en lång lista på saker som ska tränas på till nästa gång vi ses i augusti. Dock hann jag inte träna en endaste dag innan det var dags för mig och Tassla att åka till Norge med AK och Perry för att delta på lydnadsläger med Siv.

planen

Jag var nära att åka utan Tassla som tyvärr hade fått en magbakterie i samband med clinicen. Hon blev jättedålig med blodig avföring och allt. Men veterinären injicerade Flagyl och dagen efter var hon bra igen. Sedan gick hon på Flagyl i en vecka. Jag tyckte dock det kändes lite jobbigt att hon inte fick så mycket vila efter att hon varit dålig och mycket riktigt så var hon inte heller helt i form på lägrets första dagar. Det fick mig att dels få otroligt dåligt samvete och dels bli lite besviken. Jag hade laddat sedan i vintras för det här lägret och ville få så mycket som möjligt ut av det men fick lägga mig på en nivå som egentligen var under vår kapacitet. Jag lät henne vila helt halva andra dagen på lägret och sista dagen var hon tillbaka i sin fina form igen.

konen

Lägret som sådant var förstås jättekul, vi hade fantastiskt väder, Sørlandet är så vackert, jag sprang nästan varje morgon i de vackra omgivningarna och vi fick lära känna nya trevliga hundmänniskor. Nästan bäst av allt var att Perry och Tassla så totalt blev överförtjusta i varandra, de lekte på spanielvis (trots att Perry är en heeler ;)) och låg ner på golvet och nojsade, tuggade lite på varandras halsskinn och var allmänt mysiga.

tass och Perry

En av förmiddagarna ägnade vi åt trix-shaping och oj vad skoj det var. Jag behövde bara några få repetitioner för att få upp Tassla på den här bollen.

_MG_3088

Sedan gjorde vi fjärren på den!

sitt pa boll

Jag fick några riktigt bra tips som faktiskt löste en del problem som vi har haft med detaljer i lydnaden och trots att jag bara tränat lydnad en enda gång efter lägret så hade de detaljerna förbättrats något enorm. Ska återkomma till detta! Vi fick också till riktigt bra platsliggningsträning, med mycket störningar. Eller vad sägs om de här:

platsliggninginkallning tasslainkallning T
inkallning T med ecco

Som en extra bonus så passade jag också på att träffa ett härligt spanilegäng på Sørlandet och håll en minikurs i grundfärdigheter med fokus lek utifrån boken Apportering till vardag och fest. Tio personer och sex hundar med heeelt olika kunskapsnivå fick jag träffa och det var verkligen supertrevligt. Alla kom igång, på bara 2,5 timmar, jättefint med lek och klickertänk. Häftigt!

tassla boll

Sedan var det hem och vila (Tassla) och jobba (jag) med de sista förberedelserna inför spaniellägret som jag skulle hålla ihop med Catta. Och så var det läger i tre dagar igen.

Dottie Fantjagger

Det var ett fantastiskt roligt läger, helt otroligt bra och trevliga kursdeltagare med fina träningsfärdigheter och trevliga hundar av olika spanielraser. Jag har skrivit om lägret på apportering till vardag och fest – sidan och där finns en massa fler fina foton också. (De ovan är tagna av Andreas Redebratt).

Nu har vi vilat några dagar och det ska bli mer vila för Tasslas del. Fast först tänkte jag göra en sak till.

På lördag ska vi nämligen göra vår ”riktiga” debut i klass II, är tanken. Det vill säga målen är att genomföra alla momenten, få poäng på allt och satsa på ett 1:a pris. Känns nervöst och roligt!

Hur som helst. Efter lördag ska Tassla få vila. Lite längre. Vi ska varva ner och skrota runt lite mer. Och då ska jag ta upp agilityn med Totte igen. Det firade jag idag med att köpa ett tält. För om man ska tävla i agility har jag förstått att det är ett måste att ha ett tält. ;)

taltet