Igår var vi på träningstävling!

Jag åkte dit med en munter känsla av att det kunde gå precis hur som helst. Den senaste veckan har jag nämligen kampanjat ”snurra” med Trasslet (för att få till en sådan där supersnabb vändning i rutan och vid konen) och man kan säga att det beteendet nu ligger ruggigt högt på Tasslas lista över beteenden som hon gärna gör. När vi tränade i förrgår så erbjöd hon snurra vad jag än sa. Sitt sa jag och hon snurrade. Stanna sa jag och hon snurrade. Och så vidare.

Dessutom hade jag druckit en kopp kaffe en timme innan tävlingen och det har inte jag gjort på typ tio år. Så jag var med andra ord drogpåverkad och det verkade ju Tassla med ha varit i alla fall dagen innan… ;)

Men lill-Trasslan var så fin så fin på uppvärmningen och när det väl var vår tur så provade jag en ny typ av ingång. Jag gick in i strikt fotgående och det gick galant. Bra början!

Sedan tog det fria följet vid och jag var så fokuserad på att gå i lagom takt så jag glömde mig  lite när det gällde ”du är som ett enda stort dubbelkommando-grejen”. Jag lutar alltså en smula. ;) Men visst går jag ändå bättre nu!?!

Och Tassla, hur bra gick inte hon då? Mina tidigare ff har ju fått 5 och 6 på tävling och varit rätt usla men det hjälper uppenbarligen att träna! För OJ vad mycket bättre det kändes!!! En klar förbättring. Kontakten är super, hon släpper bara blicken några enstaka gånger men slår aldrig av på takten. Hon är mycket närmare mig även om man ser i första halvan av fotgåendet att hon svajar lite i sidled. Och svängarna är också bättre. Även halterna. Allt är bättre! Och allt kan förstås bli ännu bättre och det ska det också bli, men det känns så SUPERhärligt att det blivit så mycket bättre.

Jag kunde ha gått av plan efter det fotgåendet egentligen för jag var så nöjd. (Kolla själva på fotgåendet på senaste tävlingen för några veckor sedan, visst är det skillnad?) Men jag belönade som en tok istället och fortsatte sedan.

Läggandet var jättefint och jag tror inte jag gjorde något dk. Inkallningen gick bra, dvs hon satt kvar hela tiden men hennes ingångar där har vi inte löst än.
Rutan var, precis som förra gången riktigt fin när hon ställer in sig och sedan hamnade hon ändå utanför banden men detta håller vi på att träna om just (snurren) nu så det kommer snart bli bra.

Apporteringen var klart godkänd (inte minst om man jämför med förra tävlingens lilla katastrof) :). Men vi har lite tugg och dålig ingång fortfarande. Även detta har vi ju jobbat med och kommer fortsätta jobba med så vi är på väg.

Hopp över hinder gick galant och slutligen var det då dags för fjärren. Vi gjorde en ny variant av den, fjärrsnurr:

NU har vi några fantastiska hundveckor framför oss! På torsdag kommer Maria B och har kurs i två dagar och på lördag är den dags för mastodontclincien Drömmen om eliten, med Maria och Siv, då jag ska ha 60 personer på lunch. ;)

Nästa vecka åker jag till Norge med AK och Perry på sommarläger hos Siv. Veckan därpå är det dags för spanielläger tillsammans med Catta. Fantastiskt roliga veckor väntar med andra ord!!! Så om jag inte hinner blogga så vet ni varför…