Oj vad mycket som händer varje dag i Tasslas liv som är helt nya upplevelser. Inte konstigt de behöver sova mycket, de små liven, de har ju en del att bearbeta i sömnen…

Häromdagen var Tassla vid havet för första gången. Hon skuttade glatt i, apporterade omedelbart en liten snäcka och skuttade sedan ut på djupare vatten. Jag lät henne inte gå så långt för hennes simteknik var klart tveksam – hon liksom plaskade frenetiskt med framtassarna – så hon får allt vänta lite med det där. Totte var ju 13 veckor när han överraskade oss alla med att simma. Han simmade så lugnt och fint, som om han aldrig gjort något annat, och är en riktig njutare när han simmar. Något säger mig att Tassla kommer ha ett annat simtempo…

Tassla har även titta på hästar, varit i stora skogen och promenerat, fikat vid en bensinmack där stora långtradare dundrade förbi fem meter bort. Hon brydde sig inte alls om något, skogen var kul, hästarna spännande (hon nosade en på mulen när jag hade henne i famnen) och lastbilarna bekom henne inte.

Idag åkte vi till Dalarna och på vägen passade vi på att stanna till i Fjugesta och hälsa på Tasslas pappa Pogue. Vi tog en promenad med Pogue och några av hans familjemedlemmar, Tassla  låg mest i olika diken och brottades med cockervalpen Kat ;0) men sedan tvingade jag far och dotter att posera för kameran.

Jag fick också lite tips kring den tidiga jaktträningen och kände mig nöjd med att jag redan satt igång med en del grejer (sitt, stadga, avlämningar).

Häromdagen var vi och träffade Catta, Sam och deras nya familjemedlem  labbevalpen Mika. Förutom att leka med Mika fick Tassla vara med lite när jag skulle fotografera Sam då han sökte. Vi var ute på en äng med halvlångt gräs och det var väldigt roligt att se hur Tassla betedde sig i den miljön. Hon började omedelbart söka på klassiskt cockervis, zick-zackande sig framåt med nosen i backen.

Alla min hundar har varit väldigt utåtriktade och självständiga redan från början, så även Tassla. Men till skillnad från de andra så kommer Tassla inte få träna på det överdrivet mycket. Vi ska göra saker tillsammans och det ska hon få lära sig direkt. Nu har hon fått larva runt lite hur som helst, dels för att jag velat se hur hon beter sig men också för att jag varit lite orolig för att hon varit lite väl känslig och feg. Det är hon INTE :0). Så nu ska vi börja bonda lite hårdare på våra promenader, så hon får många goda vanor redan från början.