Vad sjukt kul det har varit med de här shejpingpassen den senaste tiden då jag har försökt få till en bamse på Totte!

Jag har gjort sammanlagt sju pass på mellan tre och fem minuter. Och de sista passen handlade mest om att börja sätta på kommando. Så han knäckte koden på fem pass :o). Jag vill bara med detta säga att jag har en smart liten cocker.

Här kommer ett litet ihopklipp på de sista passen då jag länger tiden då han ska sitta, sätter på kommando och sedan flyttar in beteendet i fjärrskiftesträningen. Bli inte avskräckta av längden på filmen, jag har tagit med minimalt från varje steg i träningen men det var många steg :o).

 

När jag tittar på filmen nu efteråt så ser jag att Totte i varje stående står med baktassarna lite hjulbent, med tassarna och knäna lite pekande utåt (speciellt vänster bak). Detta har ju faktiskt Tottes massör/fysioterapeut påpekat och sagt att jag borde årgärda. Musklerna drar benen utåt just nu, men knäna ska ju peka rakt fram, han ska med andra ord vara met inåtställd. Det kommer blir lättare för honom att ställa sig rätt – och därmed inte behöva flytta baktassarna för att kunna sitta från stå – om han får lite fysisk träning som hjälper honom att ställa benen rätt. Kombinerat med massage. Jag ska nog börja ta tag i det där.