Några dagar med fokus på lugn och att inte få chansen att träna på maniska eller sura beteenden gjorde susen för hur lappen coh aristokraten nu kommunicerar med varandra. Det som bara INTE funkade de första dagarna går nu riktigt bra, med minimal inblandning från mig.

Både Totte och Soya verkar ha känt in varandra, de har börjat leka lite på varandras sätt, även om jag tror att det mest är Soya som anpassat sig efter Totte. Tottes stil är ju lugnare och ”mesigare” men samtidigt tror jag att det är Totte som bestämmer, oftast.

Soya låter sig glatt brottas ner, ganska lugnt och mjukt glider hon ner på golvet med Tottes framben runt sin hals, och sedan ligger de och nafsar i varandras halsskinn och drar i varandras kinder. Blir Soya för hårdhänt blir Totte omedelbart arg och då anpassar hon sig jättefint igen.

Jag fortsätter med lugna regler kring hur vi passerar ut och in genom dörrar och grindar och att de ska ligga och vänta medan jag klär på mig osv när vi ska ut. Annars blir det direkt stim (Soya) och irritation (Totte) och det blir ingen glad av.

Så här håller de på nu några gånger om dagen. Gärna många om Soya får bestämma :o) men det får hon inte alltid: