Nu börjar Tasslas löp klinga ut och japp, hon känns lite ängsligare än vanligt redan. Fast det är inget fel på träningslusten och hon gör allt hon ska. Precis som hon brukar. Men den där lilla gnagande känslan av att tuffheten minskat och kvar finns en förhöjd ängslighet, den är inte bra. Jag tror inte någon annan kan se detta mer än jag. Det syns faktiskt knappt. Det känns bara.

Jag har beställt hallonte. Har ingen aning om det kommer funka men eftersom det inte skadar så ska jag testa. En kompis som testat på sin skendräktiga tik var nöjd så varför inte prova?

Annars funderar jag på att ta träningsuppehåll med Tassla. Kanske för att jag själv också är rätt så omotiverad och trött. December är inte den roligaste månaden, mycket jobb, en del stress, totalt mörker utomhus … Jag har försökt ta det lite lugnare och äta och sova ordentligt och varit mycket hemma och slappat. Känns helt rätt!

Fast om jag tar träningsuppehåll så ska det nog inte bli så långt ändå. Jag siktar på en tävling i mitten av februari som jag vill göra – men jag kommer inte göra den om hon är helt låg och inte mår bra. Så jag vet inte.

På torsdag kommer Siv för sista gången på höstens kurs. Jag funderar på att ta med mig Totte. Skulle vara kul att se om hon kan se något mer än det jag redan sett kring hans träning i fria följet.

Hundligheter blir det hur som helst – jag har några ridhustärningar inplanerade i december och nästa vecka ska jag till Stockholmsmässan för att dels vara speaker i en uppvisning som delar av Talangtruppen ska hålla och dels vara med i en uppvisning bestående av Talangtruppsfolk. Ser fram emot att träffa en massa härliga människor jag känner och så ska jag titta på bra tävlingar och heja på Maria och Ylle – Nordiska går av stapeln på mässan. Tassla får hänga på (observationsinlärning! :))så får vi se hur hon känns då.

Idag var och tränade och hade med mig båda hundarna. Det gick över förväntan just detta att ha med mig båda. Visst, jag blir störd i träningen av Tassla men allt mindre. Totte protesterar fast inte hela tiden och inte med ett högljutt ylande …

Totte överraskar igen och igen! Idag var han jättetrött efter att vi passat och umgåtts med en tvåårig tvåbening i ett dygn – mycket att hålla reda på för båda mina hundar. Och TROTS det så var han nästan HELT tyst i träningen. Ett argt skall i fotgåendet när jag var slarvig och inte förberedde honom, i övrigt lite sammanbitna småpip men jättefint fokus, mycket lugnare och härlig attityd. Yes!