Nu har jag allt halkat efter i min ordförståelseträning. Det har nästan blivit ”månadens kommando” istället för ”veckans kommando”. En del handlar om att jag nu lärt Tassla de där allra, allra vanligaste orden som sitt, ligg, backa, kom, tack, filt, varsågod… De som jag använder mest i träningen och vardagen. Sedan finns det ju en hel del som jag inte skrivit om som hon kan ändå som vänta, höger, vänster, hopp upp och så vidare. (Stå är på gång också för övrigt!)

Men nu får jag skärpa mig lite. Dags för mer tricksträning och att sätta kommandon på tricksen. Synd bara att jag har så dålig fantasi. Tur då att det finns andra som har mer av den varan. Man kan till exempel slå upp sidan 136 och 139 i Shapingboken.

Och så kan man ha en hjärnstorm med sig själv. Men det är rätt tråkigt att ha en hjärnstorm med sig själv så alla som vill får gärna vara med. :) Eftersom jag är lat så får det inte ta 100 år att lära in dem, så jag försöker hitta rätt enkla grejer.

Några beteenden som jag kan sätta kommandon på (och andra finns alltså i boken, köp den!):

Under (gå under något)

Över (gå över något)

Putta eller Öppna (kökslådor tex)

Dra

Snurra

Rulla

Vinka eller/och High five

Bamse (sitt vackert)

Trappan (gå baklänges upp för en trappa)

Slalom (mellan mina ben)

Skäms (tassen över nosen)

Ett beteende som jag verkligen skulle behöva är att Tassla kan ligga på sidan (och slappna av) hon är lite hispig med hanteringen nämligen. Ska nog ta och plocka ut några och lära båda hundarna, kul träning i vintermörkret!