Jag har klippt ihop några korta snuttar på en del av det vi tränade på på kursen för Maria B i torsdags och fredags.

Det första vi gjorde var ju en tävlingsmässig kedja. Jag satte ihop tre korta moment som jag blev kommenderad i. Det var hopp över hinder, inkallning och det ack så tävlingsmässiga spring runt en ryggsäck ;0).

Det här var det första vi gjorde under dessa dagar och det var det överlägset sämsta. Inte många rätt där inte. Han reste sig och började nosa i backen innan hoppet, han stack en runda i full fart mellan två moment (DET gamla härliga beteendet som ploppade upp från ingenstans!) och hans ingång från inkallningen var usel – han kom inte ens halvvägs in. Och pep till högt och argt när jag bad honom att rätta sig…

MEN jag är sjukt nöjd med mina tävlingsmässiga belöningar som jag flätade in i transporterna mellan momenten och hur glad han blev för dem! Och jag är sjukt nöjd med att jag inte tappade sugen utan var glad och entusiastisk hela tiden (förutom i tre sekunder när han stack men tack o lov höll jag käft och kallade inte på honom utan väntade bara på att han kom in igen).

Farten in på inkallningen var fin också. Och när vi väl fick till hoppet så var det helt okej fast jag inte stod helt still utan hjälpte honom lite på ingången.

Filmsnutt på den rätt usla starten:

Därefter tränade vi på inmarscher på plan. Det var en väldigt rolig utveckling, för de blev bara bättre och bättre för varje repetition och jag höjde kriterierna inför varje ingång (vi gjorde sex) utan några problem:

 

Jag var en sväng och tränade med J och C idag igen och Tottes goda form håller i sig. Vi gjorde några superbra inmarscher med fullt fokus på mig och ett par helt tysta fria följ med flera vändningar. Jag är häpen och glad, det här kan kanske bli en rolig hundträningssommar!

Fler filmsnuttar på temat hitta rätt i rutan, mer tryck i apporteringen och lite annat smått och gott kommer en annan dag!