Det blir en del godis när jag tränar mina hundar, det blir det väl för alla som tränar belöningsbaserat och inte minst för klickertränare. Men vad proppar vi egentligen i våra hundar?

Men en så stor hund som Dacke så känns det som om jag kan ge hur mycket som helst; köttbullar, korvar, pannkakor, kyckling, frolic osv. Men med en liten hund så märks det ganska snart på magens utseende; den växer. Och oavsett så kan man ju fråga sig hur nyttigt det är med allt fett, salt, socker, färgämen osv.

Så häromdagen letade jag lite efter recept på att göra eget mer ”naturligt” hundgodis. Och hittade bland annat den här artikeln (som jag tycker hade bra tips) på http://benganbus.wordpress.com/hundgodis-recept/

Det vanligaste receptet om man surfar runt och letar är nog det på torkad blodpudding:
Blodpudding hackas i önskad storlek och torkas i ca 100 grader tills de är helt torra.

En variant är lövbiffen:
Torka lövbiff i ugnen i 150 grader, klipp sedan i lagom stora bitar.

Förvånansvärt många gör hundgodis med spannmål i, det vill jag försöka undvika. Har du tips om bra, nyttigt hundgodis som man kan göra själv så är du varmt välkommen att ge det!

Nyttigt godis?

Nyttigt godis?