När jag blir sjuk så får hundarna ha det tråkigt i några dagar. Ofta är de rätt bra på att slappa med mig men framåt kvällen kan de ändå bli lite otåliga. Då försöker jag oftast göra någonting som kräver minimal ansträngning från mig men ger hundarna massor stimulans.

Nu har jag legat i något mystiskt ont-i-kroppen-och-febersjuka några dagar och igår hittade vi därför på det här:

Totte är så lugn och fin i sin sortering, han har verkligen många fina grunder Totte, det är väldigt roligt att se. Totte fattade också snabbast vad leken gick ut på, det vill säga att han skulle börja leta från början fast jag stod så långt bort (så står jag ju aldrig när vi tränar ”riktig” vittring). Men Tassla började med en rivstart i galopp och satte inte på näsan förrän hon var precis framför mig (till hennes försvar så sa jag dessutom fel kommando men ändå – signalen att det ligger en massa pinnar framför henne trodde jag var jättestark):

Vilken bra generaliseringsövning! KAN hundarna letakommandot trots att miljön är annorlunda, pinnarna är fler, jag står på ett annat sätt? Nja, Totte hyfsat bra (även han gjorde några förvirrade repetitioner dock). Men nej, inte Tassla.

Jag fick backa med Tassla, dvs jag stod rätt nära i början och mer vid sidan (som hon är van) sedan började hon lugna sig lite även om vi inte fick till det helt.

Efter sex repetitioner gick vi in och stensov en timme, alla tre, så nog var det lite bra aktivering allt. :)