Ok, ett av mina löften till mig själv efter senaste kurstillfället med Maria var att jag nu på allvar ska ta tag i mina momentrutiner.

Jag har inte momentrutiner för varje moment men det behöver jag för att kunna ställa in Trasslet på vad det är vi ska göra, så hon mentalt är med på vad vi håller på med.

En sak som jag precis lärt mig är att ingen av rutinerna får inbegripa att jag tar i hunden, eftersom det är förbjudet i eliten. Alltså måste det vara rörelser eller/och ord.

Jag har just nu viskandet ”var är rutan” som momentrutin på rutan och den funkar urbra så den ska jag inte ändra. Jag gör den när vi går mot momentet, alltså inte efter vi ställt upp för det är ju inte tillåtet.

Jag funderar även på att ha mitt ”springfortsomfan-ljud” där jag väser shhh inför inkallning med ställande.

I vittringen så tänker jag att hela det där man gör inför vittringen blir en rutin; det kommer fram en person med en pinne, jag tar i den, lämnar tillbaks den och sedan läggs pinnarna ut. Så det behövs väl inget mer, eller? Skulle ju kunna lägga till att jag säger tex ”nu är det vittring” eller bara vittring.

I fotgåendet har jag sett många ha rutinen att hunden hoppa upp mot ens hand, det är alltså tillåtet att hunden rör vid mig men inte jag vid hunden? Jag har gjort så litegrann med Tassla, lite för att få henne att hamna nära mig, så om det är tillåtet skulle jag kunna ha den kvar.

Kvar är fjärren, de olika apporteringarna (över hinder, dirrigeringsapportering).

KAN INTE NI BERÄTTA VAD NI HAR för rutin-favoriter och varför de är så bra??? Behöver lite kreativ input.