Idag har jag varit på Göteborgs hundarena och tränat i deras nya träningslokal. Vilket ställe! Helt underbart! Mattan var någon slags fjädrande skumgummi-lik matta som var grymt skön att träna på och säkert bra för hundarna också. Lokalen var jättestor, ljus och precis lagom varm. Och det satt en hel del speglar på strategiska ställen. Dessutom var det jättefint tapetserat på vissa väggar, vilket gav ett personligt och ombonat intryck. Lokalen var dessutom så stor att man fick in en elitruta (25 meter) i den. Det här gav mersmak måste jag säga! Jag måste nog boka in mig där en gång varje vecka den här årstiden, minst. :)

Så, vi körde rutan en del, på riktigt långt avstånd. På filmen gör jag först en ruta med utlagd boll, därefter en direkt på, utan boll, men med kommandot stanna. Därefter gjorde jag en på ett helt nytt sätt – som en slags introduktion till elitrutan. Jag ställde henne mittemot mig så vi stod öga mot öga innan jag skickade henne. I eliten skickar du ju från en kon, då hunden står vänd mot dig. Det fick henne att kika lite bakåt när hon sprang men ganska fort ser man att hon kommer på vad det är vi ska göra. ;) Och vilken FART hon har! Jag är så nöjd med både den och hennes stopp.

Dessutom tränade jag en massa på fotgåendet – det gäller att passa på nära man har både speglar och Siv i lokalen. ;) Vi behöver fortfarande träna massor på positionen – nära mig. Den kan var superfin här hemma men så fort jag flyttar ut den så flyttar även Tassla ut sig från mitt ben. Men vi fick faktiskt till några bra sträckor. Bäst går det när jag svänger åt vänster eller först flyttar mig åt höger, då hänger hon på fint. Åh vad fotgåendet är svårt! När jag ser folk gå kilometer efter kilometer (typ) i princip perfekt fotgående så tänker jag att det där verkar helt oupnåeligt. Jag fattar liksom inte att det kan bli så där. Men vi får väl se. :)

Lite vittring på ny plats fick vi också till. Jag presenterade en ny svårighet idag; Siv la ut pinnarna. Det märktes på Tassla att hon blev lite osäker på uppgiften och hon började nosa runt lite på allt möjligt men hon löste det ändå. Och sen gick det riktigt fint faktiskt. Men jag måste börja med att lära henne att söka från ena sidan till den andra. Jag tror att jag ska göra som Siv gör på den här filmen. Men så här gick det idag:

Bra och rolig träning idag, och nu ska vi gå kurs hela helgen. Kan inte bli bättre!