Andra dagen på SM var en riktig rysare. Det var otroligt roligt att få se de femton bästa ekipagen och det verkade så roligt, hela upplägget av programmet kändes kul. Att börja med rutan till exempel!

Tyvärr kom vi till tävlingsplatsen mitt i Erikas och Scouts program så jag såg det lite på håll genom staketet och hann inte ta några foton. Men sedan placerade vi oss så att vi satt nära platsen där alla ekipage gick ut och jag kom då på att jag skulle fota hur folk belönade efter genomförd tävling. (Jag måste skaffa mig ett bättre obejktiv – är så missnöjd med hur fotona blev, jag vill komma mycket närmare till exempel.) Hur som helst så var det rätt roligt att se hur folk belönade. De flesta belönade med lek; boll eller kamplek men knappt hälften belönade med mat – de serverade middagen i en skål, såg det ut som. Några lät hunden leka med en annan person (en favoritperson kunde man ana). De allra flesta såg väldigt glada ut – ansiktena lyste riktigt. En person såg jag som gick rakt ut, böjde sig lite över hunden för att berömma den, tog fram tre godisbitar som hen kastade till hunden och sedan var det klart. Den hunden hade i mina ögon gjort ett väldigt fint program och såg lika glad ut efter som innan de tre godisbitarna. Det var en BC förstås, säkert en arbetsmaskin. ;)

Här kommer lite belöningsbilder:

Erika Gull och Scout:

Erika Gull och Scout

 

Massor lek och sedan käk ihop med några tvåbenta polare.

Erika och Scout med vänner

 

Ängvallarens Sky och Lena Eriksson:

 Ängsvallarens Sky och Lena Eriksson

 

Lek med en tvåbent kompis medan matte tog igen sig.

Måsarps Tony och Heidi Ljungbeck:

MÅsarps Tony Heidi Ljungbeck

Action värre: Massor lek med boll och spring och tjo och tjim.

 

Hexgårdens Mexx och Elenor Edberg (brons):

Hexgårdens Mexx och Elenor Edberg

Kamplek och sedan mat.

Södergoldens Picknick och Helena Lindholm:

Södergolden Picknick och Helena Lindholm

Ett hyfsat behärskat gående ;) fram till tio meter ifrån matskålen – sedan äta.

Picknick och Helena

 

Vallhunden Qlura och Karin Fischer Kristiansson:

Vallhunden Qlura och Karin Fischer Kristiansson

De här två såg verkligen ut att ha roligt!

Qlura och Karin

 

När det var några ekipage kvar ställde jag mig på ett annat ställe och missade därför de tre sista ekipagens belöningar men såg deras program desto bättre.

Vallhundes Lyxa Carin Bengtsson (silver):

På väg in på plan

Jag gillade verkligen det här ekipaget jättemycket. Carin verkade sjukt fokuserad – och Lyxa med – och Carin verkade också ha en krutdurk vid sin sida som man ibland var lite orolig för att den skulle explodera ;).  Hon förde sin hund så otroligt väl och så medvetet, kändes det som. Skickligt!

Qlura och Carin

Vallhunden Lyxa

 

Maria Brandel och Vallmyra Ylle:

IMG_2674Rutan

Mot konenVittring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria såg så här glad ut en minut efter att hon förstått att hon vunnit SM-guld för 3:e året i rad (eller; hon förstod nog inte det riktigt för hon sa ”de har nog räknat fel”) Ylle i rutan, rivstart ut till konen, vittring.
Maria gjorde ett fritt följ som höll på att kosta henne segern. Det kraschade i princip mitt framför oss, jag tror att Ylle blev för het, fast jag vet inte säkert.  Hjälp, vad vi som hejade på henne fick hjärtat i halsgropen! Men det mest imponerande av allt var att när det såg som sämst ut så hämtade Maria upp sin hund och sedan blev det bättre och bättre. OCH sedan gick de vidare och gjorde följande moment som om inget konstigt alls hade hänt. Imponerande!

Jag är så träningspeppad efter helgen! Tidigare har jag alltid tänkt att jag vill tävla elitlydnand för den verkar så rolig och efter den här helgen så tänker jag ”jag vill tävla SM för det verkar så roligt”. :) Extra peppad blev jag som sagt av fina spanieln Scout och matte Erika. Det känns fint att ha en spanielförebild! :)