Dagens stora glädje är att Dacke börjat tina upp igen. Han har varit så sur på mig och på valpen så det liknar inget annat jag varit med om. I början kunde Totte inte röra vid Dackes tassar utan att han hoppade upp och morrade. Så fort Totte överhuvudtaget rörde vid Dacke så morrade han och vände bort huvudet.  Dacke har inte velat gosa och han har varit stel som en pinne – helt enkelt som om han tycker att det här är extremt obehagligt.

Vi har tränat Dacke att acceptera valpen genom att förstärka honom positivt så fort Totte är nära. Jag har gett godis och berömt honom eller så har jag bara talat uppmuntrande till honom. Jag har också ”räddat” Dacke från Totte ibland, det här är ju ändå en rätt stor omställning så jag vill hjälpa honom en smula.
Så i dag lekte Dacke med valpen för första gången. Tog hans leksak ;-) och sedan jagade Totte Dacke vilket Dacke ju älskar. Så de sprang runt en rätt lång stund och startade om leken flera gånger. Totte kan också gå över Dackes tassar och tom röra vid hans nos och öron utan att Dacke blir så upprörd längre. Puh.