Jag har ännu inte landat från sommarens – hitintills – roligaste happening: ClickerCamp i Danmark.

Jag och Tassla åkte dit med klubbkompisarna Lisa och Kummin för att förkovra oss och ha kul.

IMG_5438

Jag har med mig så där galet härlig mycket inspiration och har fått massor energi och lust till träningen tack vare dessa dagar. Dessutom var det avkoppling på hög nivå. Miljön var helt otrolig.

IMG_5443

Jylland är SÅ vackert! Vi var några mil utanför Aarhus i ett naturreservat som heter Fugløcenter. Där finns ett hotell som är ytterst hundvänligt och runtomkring fanns planer, skog, vatten – allt du behöver för bra träning. Sommaren dök ju upp som ett brev på posten också. Att då bara ha några hundra meter till havet var helt rätt – Tassla tog många svalkande dopp under dagarna och kvällarna.

IMG_5463

Jag kunde bara inte sluta promenera i omgivningarna – särskilt riktigt sent på kvällarna då ljuset var magiskt och allt var stilla.

IMG_5450

 

IMG_5492

Lydnadsplanerna låg högt och fint – i princip utan skugga … så ja, det blev varmt. Det var silvershadedukar och tält och som sagt bad som gällde alla dagarna.

IMG_5465

IMG_5446

Jag hade solskyddsfaktor 30 och satt under silvershadeduken långa stunder … borde haft solhatt …IMG_5447

Tassla höll sig förvånansvärt sval en lång stund efter baden faktiskt. Så träningen gick rätt bra trots värmen.IMG_5461

Kvällarna innebar god mat och dryck, roliga spännande möten med gamla och nya vänner. På onsdagen, som var en föreläsningsdag efter två kursdagar, fick hundarna välbehövlig vila och på kvällen var det grillkväll ute i sommarvärmen.

IMG_5475

En härlig kväll där jag skrattade så jag hade ont i magen – bara det! :) En del människor har jag vid det här laget känt i många år haft rolig upplevelser ihop med genom åren. Det var extra roligt att sitta och prata med Siv och Nina som jag gick instruktörsutbildningen ihop med för åtta år sedan. Att se vad det blivit av oss och vad vi var då, väldigt nostalgiskt och väldigt kul.

IMG_5478

Sista kvällen tog Tassla och jag en extra lång promenad genom de böljade fälten som bjöd på magiskt vacker blomning och liksom skimrade i lila. IMG_5484   IMG_5495

Och hur gick då själva kursandet? Jo, om detta mina vänner, ska jag berätta mycket ingående och detaljerat och jag lovar att ni kommer också bli inspirerade. :) För jag har mött en riktigt spännande tränare som jag verkligen kickade igång på.

IMG_5429

Fortsättning följer. Och det med besked. ;)