Häromdagen funderade jag på vilka moment i klass III som Totte inte har påbörjat. Påbörjat alltså, vilket inte är lika med klara.

(Ja, ja, jag vet att vi inte ens startat i klass I än men det är roligare att träna klass III-momenten. :) Och jag har drabbats av hybris och tänker få oss uppflyttade till klass III. ;))

Och det är faktiskt bara ett enda moment i 3:an som vi inte påbörjat träningen på: Inkallning med ställande. Sedan håller vi ju på att träna om fjärren och vi är långt ifrån att klara ett fotgående i klass III. Och en metallapport har nog Totte inte hållit i på flera år.

MEN ÄNDÅ. Duktiga Totte! Alla fina grunder han har! Jag är så glad att jag redan med honom tänkte på momenten i senare klasser från att han var valp och tränade in de grunderna. Hans vittring är ju superfin till exempel. Visst, lite lågt tempo ut och in men det är inget man inte kan göra bättre! Urvalet är bättre än Tasslas. Han går inte över några pinnar inte. Han är lugn och metodisk, tar rätt direkt.

Sitt i grupp är undermåligt tränat men även här tror jag vi mest kan putsa lite så får vi ordning på det också.

Jag jobbar vidare på att hitta ett allt tystare fotgående. Nej, målet är inte ett helt tyst fritt följ. Men ett SÅ TYST SOM MÖJLIGT.

Dagens träning fokuserade vi på att träna in distinkta ställande på avstånd och så blev det en del fotgående. Sammanfattning på film: