Jag vältrar mig fortfarande i allt det fina och bra från helgens tävling. Jag är så himla nöjd!

Tassla fick vila i lördags och i söndags var vi på jaktträning. Försöker ju kombinera jakten och lydnaden och det ska verkligen bli intressant att se om det går. Alltså; jag har alltid tänkt hålla på med båda två men kanske mer fokus på det ena i en period (jakt på hösten!) och det andra i en annan. Mest av praktiska skäl – det gäller ju att hinna att träna om det ska bli bra.

Om två veckor ska vi tävla i lydnaden igen och veckan därpå är det jaktprov. Hepp!

Egentligen gillar jag inte att tävla så tätt inpå att jag precis gjort det. Tävlingar för mig är att stämma av hur träningen går och sedan går jag hem och tränar mer så jag kan förbättra till nästa tävling. Fast nu gäller det att passa på, så länge det är tillräckligt varmt (och så länge Tassla inte löper eller är skendräktig). Tassla är så himla frusen, jag tänker inte lägga henne i frostbitet gräs och se hur hon skakar …

Och även om mycket funkade förra tävlingen så är det inte säkert att det blir så nästa gång. Då kommer nya svårigheter i upplägg och miljö att ge oss mer information om vad vi behöver träna på.

Till nästa tävling ska jag slipa på några saker som jag ändå kan påverka på två veckor. Det är:

  • Mina dubbelkommandon. Skärpning där när det gäller alla våra avslut, då jag inte ska titta på hunden.
  • Tasslas ingångar. Fram med klossen och spegeln. De ska bli raka.
  • Z:at. Jag tänker dra ner tempot och sejfa lite. Hellre det än en nolla, jag får öka sedan igen.
  • Fortsätta med idiotnötandet av inkallningen (target, köttfärs på tub, leksak bakom – allt jag kan förstärka ställandet med + förväntan på att ligga när jag går ifrån).
  • Svängar och halter i fria följet + stegförflyttningar.
  • Hålla utan tugg.
  • Gruppmoment med bollbelöning från gömställe (dra upp förväntan igen nu när hon fått ligga tävlingsmässigt i väldigt svår miljö).
  • Konskick (att ha förväntan på mig och att kunna stå stilla långe vid kon)

Detta blir mina prio fram till nästa tävling (jag vet, det låter mycket, men min hund är ju så himla smart att jag behöver inte göra så många rep på varje grej ;) för att hon ska vara med på tåget). Jag skulle behöva träna svåra rutor – och att ha arbetstanke hela momentet igenom också men jag chansar nog lite på den just nu, jag måste välja vad jag ska göra och kan inte göra allt.

På det igen bara! :)