Puh, jag vet knappt var jag ska börja. Som vanligt efter två träningsdagar med Maria Brandel så är jag helt utmattad (fast mest på ett härligt, härligt sätt även om det kanske var lite överdrivet att börja gråta när jag upptäckte att jag glömt bestick till thaimaten till lunchen… :D). Och jag har så mycket bra tips med mig att jag inte vet var jag ska börja. Måste nog sortera lite. Och sova. ;)

Men till dess så kommer här en film på en sak Tassla fick starta dagen med: Apporteringsträning. (Hon var helt bra i magen idag förresten och helt sig själv igen. Jättekonstigt.)

På sistone har jag ju arbetat som en tok med att hålla apporten utan tugg. Och den senaste veckan har Tassla gjort flera apporteringar utan ett endaste litet tugg!!! På köpet har vi ju dock fått sniglefart in och nu var det dags att börja jobba med att få upp farten igen -utan tugg förstås.

Så då gjorde vi de här klassiska, väldigt roliga byta övningarna. Först var mitt kriterium att gripa snabbt. Sedan flyttade jag det snabbt till att hon skulle gripa snabbt OCH springa snabbt. Det vill säga jag kastade apporten längre och längre och klickade när farten in var hög.

Det ska nog bli ordning på den här apporteringen, eller hur?