Efter tävlingens eufori – ja för det var verkligen så himla roligt – så infann sig, efter några dagar, en rätt stor trötthet och nästan lite tomhet. Så kan jag känna när jag laddat ur men det är också lite skönt att gå in i en annan typ av träning nu. Inför tävling så blir det extra mycket fokus på att stärka helheten och fokus på att sätta ihop de specifika momenten.

Nu kan jag ägna mig litegrann åt en annat typ av träning: Att plocka ut delar som jag vill förbättra, vilka är:

  • Snabba ställanden under inkallning.
  • Snabba sättanden under gång.
  • Apportering: Snabba gripanden i metallen. Rena gripanden av träapporten (inte tumla runt med den med tassar inblandade) samt hålla träapporten utan tugg hela vägen in.
  • Skärpa vittringen och ta rätt pinne först samt sitta still när den läggs ut … Hålla utan tugg.
  • Fjärr: Fortsätta fila på teknik nära och göra fjärren i slutet av kedjor med mycket belöning på varierande ställen.
  • Fotgåendet: Jag måste ha hjälp. Jag kan göra stegförflyttningar och svängar själv men raksträckor kräver spegel eller medhjälpare.
  • Gruppmoment: Längre tid på bekanta platser alternativt kortare tid med belöning ofta på nya platser.

Dessutom: Helhetsträning där jag belönar transporter ännu mer samt ska lära in en signal för att Tassla ska ha fokus på mig och inte på annat när vi ska starta momentet.

Lite många delar att starta in en kampanj det här dock. jag har därför bestämt mig för två olika parallella kampanjer. Den ena gör jag inne i vardagsrummet och den andra gör jag på träningsplanen/i hallen.

I vardagsrummet: Vittring (urval), fjärr, stegförflyttningar, sitt i grupp

På träningsplanen: Snabba ställanden, snabba sättanden, all apporteringsträning, båda gruppmomenten, fotgåendet samt helhetsträningen. (Hm, mycket tempoövningar, det gäller att jag är välplanerad och effektiv så hon ska orka).

Jag kunde inte låta bli ändå: Idag var jag tvungen att gå in och kika på lite olika tävlingar som jag skulle vilja starta. :) De är först om drygt två månader så jag har god tid på mig att också byta kampanjer och fokusera lite på några av de elitmoment som blivit styvmoderligt behandlade på sista tiden.

Jag har också bestämt mig för att jag ska åka runt till olika ställen och träna i större utsträckning än vad jag gjort innan. Det blir lättare när det blir varmare men så länge siktar jag in mig på hallar inom räckhåll.

I går tog jag ut Trasslet och kände lite på formen på henne och hon är verkligen härlig: När jag packar träningsväskan så skuttar hon ut till bilen och gör liksom glädjeskutt hela vägen och kastar sig sedan in i den. :)