Igår tog jag Lakritsråttan under armen och gick iväg och tränade lydnad för första gången sedan tävlingen. Jag har känt mig liksom urblåst efter tävlingen – ett stort delmål (att bli uppflyttade till klass III) är uppnått och jag kände inte direkt för att kasta mig över nästa (att bli uppflyttade till eliten…). Det känner jag faktiskt inte riktigt för än egentligen, just nu är jag mest intresserad av jakten som känns buskul. MEN jag var liiite sugen på att bara gå ut och känna på elitmomentet (dvs på den nivå vi är nu med dem) för att se var vi ligger. En slags stauscheck helt enkelt.

Så vi gick ut och gjorde några få repetitioner på rutan, vittringen, dirigeringsapporteringen, z:at, fotgåendet samt lite extra koll på våra ingångar vid sidan (med och utan apport) att hålla utan att tugga på apporten samt gripa den rätt.

Givetvis ”glömde” (läs förträngde) jag fjärren, det som jag tycker är svårast. :)

Jag filmade en del idag, som vanligt urbra, såg massor som jag behöver tänka på och också bra grejer. Här kommer några korta filmsnuttar på lite av det vi gjorde idag.

Ingångar vid min sida:

Bara att fortsätta på inslaget spår tror jag. Jag tar bort klossen allt mer och håller suuuuuper hårt på kriterierna…

Apportering: Hålla fast utan att tugga

Jag ska nog ta och se om det funkar för henne med externbelöning i hålla fast-träningen. Vet att det har funkat på någon elevs hund vid något tillfälle. Som att om de har något mer att fokusera på så håller de hårdare. Jag fortsätter på inslaget spår. Och behöver göra detta med vittringspinnar också, inte glömma det.

Apportering: Snabba gripanden

De där gripandena när hon liksom tar den mitt i vändningen och alltså är på väg tillbaks när hon griper, tycker jag är så himla snygga. Men som sagt, jag vet inte än om jag ska ha dem som kriterium. Ska ta och diskutera det lite med Maria och de andra när vi ses om några veckor. När det gäller fart in och ut till apporten så tänker jag inte så mycket på det just nu. Som vanligt handlar det om den berömda balansen. Just nu vill jag har bort allt tugg och fula ingångar, då behöver Tassla ha lite mindre fart. Att få fram fart på den här hunden tror jag inte kommer bli några problem, jag vill ju också att hon ska ha en jämn fart så det blir samma tempo in som ut. Det får vi titta på längre fram i träningen, är ju inget stort problem just nu heller.

Dirigeringsapportering:

Ja, här är det inte så mycket att säga egentligen. Jag måste bara återvända till den tidiga grundträningen.

Vittring:

Som sagt, inget fel på det urvalet, hon är väldigt säker, det känns kanonbra. Nu ska vi träna mer på de andra delarna i det här momentet, det blir kul.

 

Förutom detta gjorde jag även några pass med rutan (men nu orkar jag inte klippa mer film) ;) och jag gjorde även lite fotgående. En kort sammanfattning är att nu är det dags att plocka isär rutan igen och träna den elitmässiga med mer fantasi. Återkommer definitivt med tankar kring det. Och när det gäller fotgåendet så har jag noll och ingen motivation just nu. Jag tycker å ena sidan att vi inte kommer vidare just nu vad jag än gör. Fast å andra sidan så har jag inte tränat det på rätt länge faktiskt. OCH så längtar jag jättemycket efter att Ditte Andersson kommer hit i september!!! Då ska jag gå en tvådagarskurs med henne, tema fotgående och gruppmoment – DET ska bli SÅÅÅ kul! Om någon vill hänga på och kolla så finns det observatörsplatser kvar, kolla på www.klickerforlaget.se för mer info om kursen i så fall.

Over and out.