Oiii vad kul det kändes att komma igång med träningen idag igen!

Tre timmar tillsammans med tre träningsvänner på Göteborgs Hundarena blev det. Kanske gick jag lite väl hårt ut men jag vill verkligen ha status på några viktiga grejer så jag hann med att känna på lite av varje:

Gruppmomenten två gånger, vittring med andra människors doft på pinnarna, fotgående, hoppapport, några skiften i fjärren, inkallning med ställande, hoppapport + att vi gjorde en kedja med tre moment.

Först det som var väldigt positivt:

Tassla var grymt träningssugen och glad förstås, hon tog till exempel i jättefint i hoppapporten, med bra fart både ut och in.

Dold sitt i grupp var helt felfri två gånger. Dold plats: Första gången gick jag in och belönade efter 1,5 minuter av 3. Andra låg hon hela och hon var så lugn och fin och hade hakan i backen nästan hela tiden (det är inte ett kriterium jag har nu och jag kommer behöva bestämma mig för hur jag ska göra men just nu så struntar jag i det och vill bara att hon ska se lugn ut). Jag blev otroligt positivt överraskad och platsen kändes plötslig inte alls omöjlig att få tävlingsklar på två månader!

Hoppapporten är som sagt fint men det märktes att hon var överladdad för hennes slarviga gripanden kom åter. Hon spelade lite fotboll med apporten först. ;) Men jag är SÅ nöjd med att hon nästan inte alls tuggade på den i ingångarna och vi fick till flera raka sättanden också (de har varit lite snea på sistone).

Inkallning med ställande gjorde hon en helt superfin, bästa hitintills tror jag! Sedan gjorde vi en som var lite svårare, jag stoppade henne väldigt sent, och då var bromssträckan lite längre. Dessutom gjorde vi en där hon stannade på en träningskompis kommando (hon tränade rutan lite längre bort) ;). Bra störningsträning som vi ska använda senare i träningen, när hon är säkrare. Men summa summarum: Hade vi startat en tävling idag hade vi fått poäng i alla fall. Så vi filar vidare!

Fotgåendet var ärligt talat inte mycket att hänga i granen men det är inte konstigt. Vi har inte tränat på evigheter och Tassla var överladdad. Hon gick tre steg i bra position, sedan rusade hon liksom framåt några decimeter och gick för långt fram tills hon plötsligt kom på att hon skulle hejda sig och gick åter i rätt… detta gjorde hon till en kedja som hon sedan upprepade. Hrm … Jag försökte belöna oftare och tidigare och i slutet av ett tiominuterspass  så hade hon faktiskt kommit ner litegrann men vi behöver mängdträna detta!!!

Och så var det då vittringen. Oj oj vad jobbigt det är att se hur den försämras när jag nu gör den svårare. Jag har börjat att rätt konsekvent ha andra personers doft på alla pinnar utom min och det stör Tassla, helt klart. Hon har börjat smaka lite på de andra pinnarna och hon tar fel pinne ibland! Hon som har haft en sådan stensäker sortering! Men, men det är så typiskt – när man börjar försvåra så gäller det att göra andra saker lättare för att det ska funka. Jag får stå nära igen och klicka för rätt pinne och belöna TOKbra när hon tar rätt direkt.

Att flytta ut fjärren var inte helt enkelt men det gick ok. Lite rörelse i ena framtassen och något initialt missförstånd kring sitt från stå men ingen större fara. Jag måste bara komma ihåg att även här göra det mycket lättare då jag försvårar med nyheter som ny miljö.

Hur gick kedjan då? Well. God dog shame about the handler, som alla gilitymänniskor jag känner säger om sig själva och sin hund emellanåt. :) Jag var så taskigt att jag la kedjan i slutet, lät vittring på fullt avstånd ingå (trots att den inte funkar just nu) och förberedde henne uselt på vilket moment som skulle komma. Vi var trötta helt enkelt. Så det är bara att göra om och göra bättre nästa gång!

Men oj vad kul att var igång igen!

:)