För en vecka sedan började Tassla bete sig lite märkligt. Hon verkade så trött. Hon ville mest sova. Jag blev förstås väldigt orolig eftersom alla avvikelser från det vanliga brukar betyda sjukdomar (i min värld alltså). Men samtidigt var det ju väldigt varmt ute och hade jag inte tränat rätt hårt dagen innan osv, försökte jag förklara. Så började hon bädda. Hon bäddade och bäddade, grävde och stökade. Och började slicka på våra händer, slickade och slickade och vände på dem och slickade. Och var hon inte lite extra nervös också? Lite skvatten så där.

Idag frågade jag på fejan och då upplyste Tasslas uppfödare mig om att när hon var på besök så löpte Tassla, vilket innebär att nu har ”valparna” precis kommit. Snacka om att jag inte haft tik förut – jag trodde att skendräktigheten kom direkt efter ”parningen” inte först när ”valparna” kommit. Men så verkar det alltså inte vara. ;)

Tack o lov verkar hon träningsbar och hyfsat alert men visst – hon är inte riktigt lika på som vanligt och idag när vi skulle går fot så satt hon och liksom plirade mot omgivningen istället för som vanligt fullt fokuserad på mig. Jaja, blir det inte värre så ska vi nog kunna släpa oss igenom klass I med hyfsat resultat ändå, det är nog bara jag som märker det. :)