Idag har vi varit på tävlingsträning!

Bäst idag var att jag rakt igenom tyckte det var superkul och Trasslet verkade också var på rätt gott humör! Och jag följde min plan för uppvärmning och belöningar och Tassla kändes i stort sett glad och fin. Lite, lite osäker i fria följet och ett litet tapp mellan apportering och hopp, det sistnämnda tror jag berodde på brist på uthållighet.  Men annars inga överraskningar, vår nivå just nu känns godkänd helt enkelt! :)

Platsen fick mig nästa gråtfärdig av glädje :). Det ÖSregnade. Tassla låg jättefint med nya och många hundar. Hon lyfte några gånger på huvudet men la självmant ner det varje gång – helt ok. Jag har aldrig ens tränat plats i regn förut, så jag var mer än nöjd, duktiga, duktiga lilla pärlan! Mycket leverpastej blev det som belöning. :)

Uppvärmningen handlade om två saker; lek för att hålla igång en bra energi och därmed få en fin och lite tuff attityd samt att träna att gå nära, nära fot, växlande korta och långa sträckor. Hon var helt med mig och kändes fin. Jag var också noga med att inte stå och vänta tills det var min tur utan lekte och tränade till sekunderna innan vi skulle traska in på plan, och sedan pratade jag mycket med henne på vägen in, och peppade henne.

Men sedan hände något. Linförigheten blev lite tveksam, hon kom efter några gånger, tappade i kontakten lite osv. Känslan var inte helt optimal och jag funderar genast på om jag kan göra något för att den ska bli bättre. Jag har ändrat lite på hur jag går de senaste veckorna . Jag försöker gå lite fortare och med blicken framåt och jag tror jag stegade på lite för stort och tappade helt kontakten med henne (jag brukar se henne i ögonvrån). Det ska jag göra annorlunda på fredag. Jag ska tänka mycket mer på hur jag går och att hålla bubblan mycket mer koncentrerat.

Läggande under gång gick fint, fast jag fick dk på att jag efter läggandet ökade farten… Onödigt dk, de flesta får ju dk för de visar med kroppen att hunden ska lägga sig, de bromsar, men det handlade alltså inte mitt dk om. Så igen; tänka på hur jag gör det, hela vägen. Det blev 8 poäng ändå.

Inkallningen var jag nöjd med, vi fick 9,5 med neddraget att hon sätter sig långt bak. Det struntar jag i, det var ingen överraskning – det är så det ser ut nu.

Ställandet gjorde jag åter ett dk men nu genom att ta ett litet, litet extrasteg vid läggandet, fniss, det såg lite kul ut på filmen. En 8 igen.

Så var det apportering och som vanligt när jag lägger in 1:ans apport i en kedja så får jag tugg. Trots att vi tränade det flera gånger med bra resultat på uppvärmningen. Får se om vi kan fila lite mer på den innan fredag, annars får det duga!

Transporten mellan apport och hopp ville Tassla nosa och hon försvann lite in i en doftfläck. Jag kände lite att hon höll på gå ur hand så när vi kom fram till hindret blev jag lite stressad och satte henne snett och hastigt framför hindret. När jag sedan lämnade henne så var det som om hon inte visste vad vi höll på med för hon reste sig. Helt och hållet mitt fel, dålig ”handling” helt enkelt. Men vi fick göra om och då gick det bra.

SÅ, vi hade ganska säkert blivit uppflyttade på det här resultatet, trots att det inte var super-super, så det kändes jättebra. De neddrag som vi fick berodde på:

Att jag klantade mig lite som förare vilket handlade om att jag inte kan (utföra) momentet tillräckligt bra (skyller här på min orutin!) eller att Tassla helt enkelt inte kan det vi gjorde tillräckligt bra (dvs jag har inte lärt henne det tillräckligt bra än). Otroligt bra och begripliga missar som ju går att utveckla, så det känns bara fint. Det hade varit läskigt om det hade dykt upp en massa överraskningar som jag bara hade tänkt WHAT!?! om. Men det gjorde det verkligen inte. Allt kändes igen!

Och jag hade URKUL!!! Och Tassla fick en bra upplevelse med mycket belöningar på planen (inte bara tävlingsmässiga utan även lek med leksak).

På fredag ska vi ha ÄNNU roligare!

:)