Idag fyller världens bästa Trassel sex månader (eller om det är i morgon, i hennes registreringsbevis står det i morgon men Tasslas uppfödare skrev på Fejjan den 18:e maj att de var födda…. :). Hur som helst: Jag måste ständigt påminna mig om att hon BARA är sex månader.

Häromdagen hade vi ett träningspass (jaktträning) som jag skrivit om på Apportering till vardag och fest-bloggen. Det var ett träningspass då jag fick massor av bra information och där jag fick säga till mig själv att skärpa mig lite.

 

Förvisso älskar jag att gå fort fram men det gäller ju att vara lyhörd för hur Tassla fixar det – går inte träningen bra så måste jag ju tänka om. Under det här träningspasset blev det tydligt att jag måste fortsätta att träna en sak i taget, jag kan inte sätta ihop så många delar än i jakten, då blir det inte så bra. Men det är ju lätt hänt att skynda på i alla delar när man har en sådan duktigt hund! Det är då jag måste tänka på att hon bara är sex månader.

Hon är ju bara en liten, liten tjej faktiskt. Med en ovanligt skarp hjärna, möjligen, där liksom alla förmågorna verkar vara på plats redan. Så var det ju med Dacke också. Men inte med allra finaste Toots. Totte är förresten fortfarande rätt sur över att Tassla har invaderat vår familj.

Trots Tasslas alla förmågor så är hon så klart även väldigt valpig och busig. En av hennes favoritsysselsättningar är att ta mig eller husse i handen och sedan försöka gå i väg med den. En gång gick jag med och då gick hon in med min hand i sin bur :).

Eller så gör hon bara på valpars vis och gnager på den.

Hon är verkligen en sötnöt! <3

PS: Det är husse som har tagit alla de fina fotona! DS