När jag har haft valpkurser så får jag säkert som amen i kyrkan frågan ”kan vi släppa ihop valparna så de får leka”?

Jag blev alltid lite förvånad över den frågan. Här kom eleverna och hade betalt ganska mycket pengar för att gå kurs och lära sig allt om hur de ska ta hand om och träna sin valp på bästa sätt och det första de vill är att släppa ihop valpen med andra valpar… hm, vad lär man sig på det?

MEN jag förstår också frågan. För det finns nästan inget som är så roligt att se på som valpar som leker.

I helgen var Tasslas halvbror Jagger här och hälsade på. Han är lite yngre än Trasslet men de är väldigt lika.

Jagger

 

Troligtvis Tassla till höger, Jagger till vänster. Eventuellt.
Tassla har fler tänder än Jagger. Men… då är det ju Trasslet till vänster!

Hmm…

 

Tassla har störst mun (till vänster).

De lekte oupphörligen en hel dag. Det vill säga när vi lät dem. Vi avbröt emellanåt och lade Tassla i buren, varpå hon slocknade ganska direkt, och Jagger fick sova utanför. Eller så satt vi bara med dem i varsitt knä.

De verkade ha fantastiskt roligt hur som helst. Och de var väldigt lyhörda för varandra. Så fort en bet för hårt och den andra tjöt så upphörde leken för en liten stund innan de försiktigt började igen.

OCH vi människor hade ju så klart jättekul när vi kikade på dem.

Så, fick då mina elever släppa ihop sina valpar? Inte vad jag kan minnas, nej. Jag skulle aldrig släppa ihop ett helt gäng valpar som inte är kullsyskon, det kan i värsta fall leda till  både olyckor, osäkra valpar och massor av stress. Jag föreslog att de skulle byta telefonnummer med varandra och träffas utanför kursen och låta valpar i lämplig (samma) storlek leka med varandra två och två. På kursen behövde vi valparnas energi till annat.

I helgen behövde vi inte deras energi till annat och inte dagen efter heller, haha, de var helt utslagna båda två… :0)