Under de första veckornas träning av Tassla erbjöd hon aldrig ett ligg. Lade sig gjorde hon när hon skulle sova… Det var verkligen anmärkningsvärt. Hon kunde sitta i alla lägen och hur länge som helst men inte lade hon sig inte. Så tipsade ju en av mina träningskompisar om det där med knätunneln och då tog det typ två träningspass så var ligg nästan det som låg högst på listan :0).

Jag vill ha ett snabbt ligg där Tassla kastar sig ner så fort hon kan, det är alltså inget fjärrläggande jag har lärt in här. Som vanligt satte jag på kommandot rätt så fort och har sedan varvat med frivillig träning och under kommando. Häromdagen började jag också blanda in sitt och hon lyssnar jättefint. Jag försöker även att säga kommandot när hon är på olika ställen runt mig och olika långt bort från mig. Jag har även börjat träna ligg under baklängesmarsch och i samma pass provade jag att göra det vid min sida och det gick bra. Såklart. :0) Men sedan när jag skulle filma så kunde hon inte lägga sig alls på min vänstra sida – troligen ett resultat av att jag tränar VÄLDIGT mycket på att stå helt stilla vid min sida och svänga åt höger. Vid min sida står man helt stilla helt enkelt :0).

Nu ska jag börja bli mer noga vilka ligg jag tänker acceptera och inte. Just det blir framförallt en del frivillig träning där jag tänker fundera mer över hur jag verkligen vill att de där läggandena ska se ut.

Liten film på kommandoträningen kommer här: