Inspirerad av alla kommentarer på mina bamsefunderingar gick jag idag vidare i den träningen. Tack alla!

Jag bestämde mig för att försöka shejpa upp honom genom att få igång hans framtassar. Vi har faktiskt inte, tro det eller ej, tränat någonting alls där han ska slå med eller lyfta framtassarna tidigare. För vissa hundar verkar den rörelsen ligga högt på listan över rörelser som de lätt tar till men Totte har suttit som fastgjuten. FÖRUTOM i en situation; om jag sitter och gosar med honom och slutar. Då ber han om mer genom att slå mig med tassen. Och där har han tränat alla i sin omgivning bra för vi gör som vi blir tillsagda…

 

På tre träningspass som var 3 minuter (det i sängen) 5 minuter (det andra) och 4 minuter (det tredje) började han alltså vifta på frambenen som han aldrig gjort något annat. Det var väldigt rolig träning. Som det ser ut nu så går jag vägen om hands up till att sitta bamse surikat korre kanin. Men vi får se vad nästa träningspass har att erbjuda!