Nu har Totte tjatat och tjatat om att få använda sin grundkompetens (jaga fåglar och gärna lite annat smått och gott) så till slut har jag gett med mig. Vi SKA gå en grundkurs för jakthundar. Och givetvis ska vi då gå för den bäste, som enbart jobbar med positiva metoder, något annat är uteslutet.

Thomas utan cocker men med Pax.

Därför arrangerar Canis avdelning Göteborg och Kungsbacka en grundkurs i jaktdressyr för spaniels med Thomas Stokke. Här kommer kursbeskrivningen:

Denna kursen passar för dig med stötande fågelhund som under en helg – med möjlighet till fortsättning ytterligare en helg – vill börja lära dig verktyg för att lära in jakthundens grunddressyr med positiva metoder.

Som alltid blir det undervisning i små grupper och övningarna läggs upp efter varje enskild hunds nivå.

Du anmäler dig till en kurshelg i taget. Den första hålls i Göteborg/Kungsbacka-området den 14 – 15 maj. Därefter kan den som vill anmäla sig till en fortsättningshelg då kursen hålls i Fjugesta (Örebro) den 11-12 juni. (Du kan givetvis anmäla dig till även den helgen redan nu).

Tema för kurserna är bland annat:
•    Belöningar för jakthundar
•    Självkontroll och avslappning
•    Gå fot
•    Sitt/stadga
•    Sök
•    Stadga på fågel
Instruktör: Thomas Stokke

Thomas är utbildad klickerinstruktör genom Canis Hundskola.

Han jagar och går jaktprov med både vorsteher och setter, och jagar med sin cocker.

Thomas har tränat och tävlat med nio egna hundar av sex olika raser inom jaktprov, lydnad, spår, sök, agility och vallning. Läs mer på klickerklok.se

Observera att deltagarna själva ansvara för logi och uppehälle båda kurshelgerna.

Första helgen kostar 2800 kronor inklusive moms. Andra helgen kostar 2500 kronor inklusive moms. Observera att här kan du endast anmäla dig till första helgen.

För anmälan till fortsättningshelgen i Fjugesta kontakta Thomas på thomas@klickerklok.se

Om du har frågor kan du kontakta Lena på lena@canis.se.

Välkomna!