Häromdagen var jag och tränade med Tassla i ett ridhus som vi var i senast för ett år sedan. Jag tänkte att vi skulle ge det där med ridhus en chans, trots allt, i fall att vi får för oss att köra några ridhustävlingar. Men alltså … det är grusigt. Jag, hund och tärningsgrejer var fulla av grus efteråt. Sådär kul.

Jag fick några klubbkompisar att hänga på träningen, folk som jag i princip aldrig tränat med, för att få till gruppmoment med okända hundar och kommendering av nya människor. Bra! (Gruppmomenten gick bra för övrigt.)

Vi började med lite ingångar på planen. Jag värmde upp utanför och gick in i ridhuset och i princip rakt ut på plan. Det var svårt första gången men med en strategiskt placerad bollbelöning så gick det riktigt bra redan andra försöket. Då la vi på ett fotgående också. Jag tror det gick hyfsat. Hur som helst var det urbra träning att gå så där rakt in, med nya människor och hundar och nästan nytt ställe.

Men vad svårt det är att veta hur det gått när jag inte tränar med människor som vet vad som är bra eller sämre utförande av oss! Jag måste lita på min egen känsla helt och hållet och den är för tillfället rätt opålitlig.

Jag vet inte om Tassla och jag just nu befinner oss på ett utvecklingssteg där det liksom … inte händer så mycket. Eller om det bara är att jag är i dålig form och därför en kass tränare. Eller om Tassla inte mår 100 och är skendräktig. Eller om det beror på alltihopa … men det känns inte så himla kul för tillfället. Jag tvivlar dessutom en del på min egen förmåga just nu.

Jag vet inte vilka impulser jag ska följa. Borde jag vila henne? Borde jag vila mig?

Jag vet bara att träna hund är något av det roligaste jag vet. Egentligen. Och när det inte känns så roligt så kan det ju bara handla om att ha en dålig dag, förstås. Men nu har jag haft dåliga dagar med Tassla i över en månad. Hmmm.

Att träna Disco och Totte har ju varit lite kul förstås. Så då blir jag lite undrande över vad det här handlar om. Jag vill att det ska vara roligt med super-Trasslet också förstås. Kanske borde vi göra något annat ett litet tag? Bara hitta träningsglädjen genom att testa agility kanske? Bara jaktträna?

Kanske är jag bara trött. Det blir jag ju emellanåt och det har varit en tuff höst med mycket sjukdomar och skit. Jag har ärligt talat haft ett skitår privat. Kanske ska jag bara vila den här delen av träningen tills vi är i bättre form, både jag och Trasslet.

Idag var jag och tränade Totte och Diesel i några timmar och båda jobbade fint. Jag provade lite fjärrträning med planka med Diesel, sitt – stå – sitt, och här går vi rasande fort fram och kriterierna är inte stenhårda. Det skulle nog kunna att få till det där faktiskt, även om jag har mindre än två månader på mig, i alla fall så vi får poäng. :P

Totte var helt tyst den första delen av träningen, sedan var han bland annat så upprörd över det stök som det innebar att jag tränade Diesel, så det blev inte bra för honom. Vi fick massor ljud i andra träningspasset. Dumt av mig att ta med honom i detta sammanhang …

Glöden saknas hos mig just nu, jag vacklar lite, det måste vara roligt annars tänker jag inte hålla på förstås. Men jag har haft svackor förut, den här går troligen också över.