Idag har varit en Tottedag! <3

P1060377

Anette kom hit i förmiddags och hade med sig en stor bag med metallhållare och skyltar. Vi tog oss till min träningsplan och där satte min nya rallycoach upp en bana som vi fick gå.

Anette gick den först. Hon är proffs, hennes ena hund är i Mästarklass och det såg så otroigt lätt och smidigt ut när hon gick.

Själv kände jag mig som en elefant i en porslinsfabrik. Ungefär som när jag började med agilityn faktiskt. Jag snubblade både över hunden och skyltarna och krockade med koner, hahaha.

P1060392

Totte var ganska frustrerad – att gå vid min sida är ju det som är absolut svårast för honom och nu skulle vi gå och gå. Så han skällde en hel del. MEN han gjorde allt och han har ju så många fina grunder att det var egentligen bara ingångar på höger sidan som han aldrig gjort förut.

Redan på andra försöket gick det lite bättre dock. Jag fattade lite mer vad jag faktiskt fick göra och peppade honom mycket mer – det gillar han. Mindre skäll helt klart.

P1060475

Både Totte och jag tycker nog att agility är roligare än så länge men jag tänker experimentera med detta lite av framför allt ett skäl. Jag tänker att den här typen av träning skulle kunna öka Tottes uthållighet. (Det har det nämligen gjort på coachens hundar). Man håller ju på en stund och jobbar liksom på. Jag vill försöka hitta ett flyt som vi kan ta med oss in i lydnaden. Han kommer aldrig bli helt tyst men han blir mycket lugnare om jag visar och pratar med honom och i rallyn är allt sådant tillåtet.

Dessutom är det bra för mig. Bra att träna på att gå och tugga tuggummi samtidigt. ;) Hitta en säkerhet och ett flyt.

Efter träningen åkte vi till havet. Så idag var inte bara premiär för oss att träna rally utan det var också badpremiär. Anette tog som vanligt underbara bilder på alla fyra hundarna.

P1060474

Ingen njuter som Totte när han badar! Han traskar runt och myser, i sakta mak.

P1060361
Snygge-Malte flaxade runt ihop med Eston och Tassla på stranden.

P1060470

P1060411
Tassla fick göra en fjärr i vattnet – sjukt rolig störningsträning ju!
Blev lite rörelser på frambenen men det här ska vi utveckla.

P1060426
Gladast idag var Totte – äntligen badsäsong! <3