Tio dagar till tävling och jag provar ett sätt att ladda på som jag tror är bra. Igår kommenderade en snäll kompis mig igenom klass III under tävlingsmässiga förhållanden. En plats jag nästan aldrig tränar på, jag värmde upp på ett ställe, ”tävlade” på ett annat och gav tävlingsmässiga belöningar.

Jag är definitivt nöjd med flera tekniska detaljer även om det mesta som jag tränat på på sistone var lite sämre. Men så blir det ju lätt: I en lång kedja blir de lite svagare länkarna tydliga.

Jag är också mycket nöjd med att vi håller en hyfsat hög lägsta nivå när det gäller känslan. För nej, den goa känslan har inte infunnit sig sedan Tasslas löp slutade för en månad sedan. Hon är lite försiktig, lite seg och det är inte mycket tryck någonstans. TROTS det så gör vi ett program som faktiskt är mer än helt okej. Det är bra!

NU återstår tio dagar till tävling och jag kommer träna på några specifika detaljer som jag vill ska sitta. En sådan är ingångarna som igår var sneda, allihopa. En annan är att fortsätta peppa upp metallen ännu mer. Hon galopperade både ut och in men grep såååå försiktigt och höll den trots att man såg på hela henne att den var superäcklig. En tredje är att vi ska peppa fjärren ännu mer. För skiften är fina – MEN hon kan fastna och bli osäker (ett beteende som återvände under löpet) och då får jag dra till med ett dubbelkommando. Det är verkligen inte hela världen med ett dubbelkommando men jag vill att hon ska ha en bra känsla! Det är helt överordnat. Dessutom ska jag satsa lite mer krut på transporterna, som var lite sega och nosiga i går.

Sitt i grupp är faktiskt fint nu, jag förstärker det bara och försöker hålla kvar en hög förväntan på mig eftersom det har hjälpt att få henne stilla. Platsen lyfter hon lite på huvudet upp och ner ibland men det är också godkänt så länge hon verkar trygg.

Nu blir det inga fler hela tävlingsmässiga genomdrag innan tävlingen. Nu blir det detaljträning och sedan genomdrag av hela eller delar av klassen – MED bra belöningar på strategiska ställen. Jag ska göra en träningstävling på fredag som jag kommer belöna mycket på.

_MG_6824

Så får vi se om tio dagar om det var en bra uppladdning!