Nu har jag gått och tänkt och tänkt. Tränat Trasslet har jag knappt gjort och de få gånger jag har gjort det så har jag känt mig rätt så … tveksam.

Jag har tänkt på hur jag vill att min elithund ska vara. :) Jag har tänkt på hur jag ska ta oss vidare från nu. Jag har tänkt på var 17 jag ska börja någonstans.

Och jag har kommit fram till att det finns några stora saker i träningen som jag verkligen, verkligen vill förbättra:

  • Bättre, roligare lek som i ännu större utsträckning blir en riktigt bra belöning.
  • Högre tempo i alla springövningar.
  • Explosivare starter.
  • Snabbare stopp.

Alltså; tillbaks till grund-grunderna.

Detta känns som det absolut viktigaste.

Visst, sedan har vi alla detaljer i momenten som ska slipas och vi har helheten och uthålligheten. Men från och med nu ska jag inte låta Tassla göra några av de moment som innehåller fart om jag inte vet att jag kan lägga upp dem så att de verkligen innehåller BRA fart. Och är jag inte säker på att jag kommer får bra fart så får jag helt enkelt göra momenten utan fartdelarna.

Jag ska helt enkelt plocka fram racercockern i Tassla. Jag vet ju att den finns där. Det ska bli ett roligt projekt!

Tassla apporterar
Anettes bild från dagens träning av dirigeringsapportering.