Oj vad jag jobbar mycket just nu. Det går bra men jag längtar efter hundträning. Jag klämmer in den en halvtimme här och där hemma på tomten men skulle vilja åka iväg mer och träna med andra. Tur jag har Snillena dock. På fredag ska vi ha en HELDAG träning i Halmstad hundarena, jag längtar ihjäl mig till dess!!!

Dessutom längtar jag efter bus. Det känns som att min träning är feg och tråkigt just nu. Jag ska tävla om exakt en månad och egentligen så har jag allt på rätt så bra plats till dess men jag fegar lite när det gäller att vara kreativ just nu för när man är det så brukar ju hunden också bli kreativ ;) och saker och ting flyttar sig lite hit och dit och ibland blir det sämre innan det blir bättre och så vidare …

Jag längtar efter att jobba med att ”säkra” olika beteenden mer, att jobba mycket med störningar och överträning – dvs göra allting mycket svårare – och jag längtar efter att fokusera på elitmomenten. Men jag vågar inte riktigt än, jag vill helst ha den där uppflyttningen innan jag släpper loss allting.

Våra små träningspass just nu är fortfarande det vi har kampanjat den sista tiden: Vittring (hon tar rätt pinne på första övernosningen fyra gånger av fem nu!). Hoppa hur snett apporten än hamnar (går också bra, nästan alla rätt). Fjärr. (Behöver komma ut på ännu längre avstånd men det grå framåt). Hålla i apporten utan tugg (i princip bra, hon gör omtag som sagt men nästan aldrig tugg).

Metallapporten däremot, har inte gått så bra på sistone. Jag har ju tränat den länge och väl med min tejpade apport och det går ju fin-fint nu. Men så fort vi får in andras apporter i leken så blir hennes upptag tveksamma och hon travar gärna in med den om den är lite läskig att hålla i.

Jag har försökt att leka fram ett bättre gripande och det som funkar bäst är att köra ”klara-färdiga-gå” med henne och sedan tävla med henne fram till apporten. Sedan belönar jag som en tok. Det hjälper men det går bäst efter några försök och det har ännu inte spillt över till att hon tar den snabbt på första försöket.

Hm. Ska nog få till lite bus på fredag ändå, det här tråkar faktisk ut mig, jag behöver lite utmaningar …