Efter ungefär två veckor (det gick inte att hålla en vecka som jag tänkt från början för jag tränade inte tillräckligt många gånger på en vecka för att känna att det räckte) med rutan, inkallning och fotgående bytte jag häromdagen kampanj.

Nu blev det istället apporteringsdirigering, z och fotgående (kan inte slutat med det, det är för viktigt och stort).

Apporteringsdirigeringen är faktiskt rätt bra nu. Konskicken är fisiga men hon har i alla fall ett jämt tempo i galopp och det går att peppa upp dem. Hon hade en period då hon tvekade jättemycket och det har blivit bättre om inte så som jag vill ha det. Jag vill att hon ska suga mot konen inte trycka sig bakåt mot mig liksom, som att hon bromsar.

Z:at är som vanligt vårt knäppaste och störigaste moment. Vi har nog haft alla problem man kan ha med det jäkla momentet! Hur svårt kan det vara att gå rakt fram, svänga och göra lite skiften liksom? Jättesvårt. Nytt för nu är att Tassla stannar på varje ”kommendera” som tävlingsledaren säger … Suck. Så nu går jag z:an med kommendering där jag inte säger några skiften alls utan bara går på och så går jag utan kommendering där jag kan säga ett skifte ibland …

I fotgåendet fortsätter jag med uthållighetstänket. Jag har gått sju fotgåenden utan belöningar på mellan 3 och 6 minuter. Oftast runt 5. Hon går aldrig ner sig. Däremot kan det svaja – att hon blir lite flaxig och tappar i intenstitet men hon hämtar upp sig själv hela tiden så det blir liksom ingen nedåtgående kurva. Det känns bra! Mindre bra känns det att mina detaljer i fotgåendet har blivit sämre av den här träningen. Även om jag försöker hjälpa upp dem med just lite hjälper när jag uthållighetstränar så håller inte det hela vägen. Så denna kampanjperiod ska jag ha huvudfokus på detaljerna istället.

Hur gick då förra kampanjen i övrigt?

Rutan blev SÅ mycket bättre!! Fasen vad det gör mycket att jag bara håller på kriterierna! Jag har höjt värdet på rätt punkt i rutan, först med de gamla vanliga knepen (target, shejpa in rätt position osv) men det gav inte så himla mycket resultat så sedan bestämde jag mig för att göra något nytt. Jag satte in en skål med godis i rutan under några skick och vips så var det en helt annan hund som sökte sig mot rutan och som då också hittade sin punkt igen.

Och idag när jag träningstävlade så fick jag kvitto på att mina senaste inkallningar som varit helt raka med fokus på full fart – gör att hon också stannar fortare när jag väl kommenderar stå. Så bra!!!