När jag besökte lydnads-SM förra året så bestämde jag mig för att dit ska jag med Tassla. Jag tyckte det var så himla kul. Kul med en större tävling, allt folk, flaggor som vajar, alla kompisar och bekantingar som jag kunde heja på, det roliga med att gå igenom flera ringar, det maxade att ha ett helt koppel med domare som bedömer – stämningen kort sagt!

Mina mål nu handlar om att steg för steg ta mig dit. Först ska vi så klart starta eliten och både jag och Tassla ska känna oss bekväma med programmet och alla delar i det. Sedan satsar jag på championat. Och sedan får vi se hur långt det bär.

Först och främst måste vi vara friska förstås. Men om vi får vara det så siktar jag på SM 2015. Det kan omvärderas när som helst och till exempel bli 2016 istället. Men eftersom jag känner mig själv och VET att jag är bäst när jag har en lagom maxad utmaning framför mig så startar jag med siktet på nästa år.

Efter att ha tvekat lite kring hur jag ska träna vidare har jag ju dragit på med en massa fart och attitydträning med Trasslet. Vilken hund jag har! Hon är SÅ snabblärd. Jag är nästan lite häpen. Jag tänkte ju att jag skulle hålla på med den här träningen i månader men det behövdes två veckor och kanske fyra tärningspass så har jag höjt både fart och attityden i största allmänhet. Visst, vi kommer ju att behöva generalisera massor – till exempel upprätthålla farten i långa kedjor och på olika platser. Men något säger mig att det inte kommer vara svårt.

Så jag har börjat spana lite på detaljerna igen, tekniskt finlir, där finns det så klart massor att göra och så kommer det vara hela hundens karriär tror jag. Och ändå: Vad behöver jag för att starta i eliten? Vi ska ju förhoppningsvis vara i eliten i många år och när vill jag börja? Detta har jag funderat en del på och inte helt bestämt än. Men jag har faktiskt ett ganska stort behov av – och fram för allt en väldigt stor LUST för – att komma ut och TESTA. Just nu verkar det inte finnas så många träningstävlingar annars hade jag kastat mig över dem. Så, varför inte bara prova?

Hade jag varit mer erfaren så kanske jag hade resonerat annorlunda. Då hade jag vetat hur ”färdig” jag skulle vilja vara och kanske satsat på 1:a pris direkt osv. Men nu är jag ju en rookie och jag har ingen känsla för hur långt det vi kan just nu räcker.

I slutet av augusti är det landskamp mot Norge med Talangtruppen. Där gör man sin insats för laget – som i landslaget – och jag har tänkt att jag ska starta klass III då, så vi känner oss helt lugna. Men nu har jag börjat tänka om. Det är ju TVÅ hela månader till dess – månader med mycket tid för hundträning. Jag vill absolut inte att vår första elittävling ska vara en landskamp, gulp. Så då behöver jag starta innan, helst några gånger, så jag hinner känna mig för och hitta vad vi behöver utveckla innan dess.

Jag vet inte än, har inte bestämt mig helt. Jag ska först och främst be någon att kommendera mig igenom eliten några gånger och känna på programmet – det har vi bara gjort kanske två gånger förut och då med mycket stöd och hjälp i sådant som vi inte varit säkra på. Efter det tar jag beslut.

Men jag är så himla sugen på att få komma ut och tävla och Tassla känns så fantastiskt fin just nu så … ja man vet aldrig helt enkelt – vad som helst kan hända! :)

Och nu håller vi tummar och tassar för alla vänner och bekantingar – inte minst alla duktiga Talangtruppsekipage (det är en hel hög som startar) som tävlar SM i Sollefteå i helgen. Önskar att jag hade varit där men det gick inte att få till. Jag kommer sitta klistrad vid datorn i helgen i alla fall!