Jag åkte på en rejäl förkylning efter helgens ansträngningar i ösregn och har legat hemma nästan hela veckan och svettats. Igår tyckte jag dock så synd om hundarna att jag tog ut dem för lite träning på gräsmattan. Båda hundarna var på vilket kändes roligt, för Totte har varit lite svajig den senaste månaden.

Bland annat så testade jag att skicka Tassla till rutan utan konband och det måste jag nästan filma nästa träning och se om jag kan få fram samma effekt: Det var som att lära in ett nytt moment! Hon försökte använda samtliga fyra koner som targets, hon försökte hitta banden vid sidan av rutan, hon hoppade som en känguru på spaning fram till konerna, som att om hon hoppade tillräckligt högt skulle hon se banden …

Komiskt!

Jag fick börja om och köra grundövningar. Dels körde jag lite shejping på nära håll, men det funkade först efter att jag hade låtit henne springa rakt mot rutan och fått belöning över huvudet. Allra först la jag en boll på vår ”punkt” som är i bakre delen av rutan och lät henne bara springa till den. Jag tror hon började fatta men här får vi lägga manken till.

Antagligen kommer detta dock gå fort, för hon kommer känna igen övningarna, men ändå! Tänk att jag har trott att hon har trott att vi har tränat samma sak men hon har tänkt något annat. :)

SÅ intressant.

IMG_9619