Sitter och tittar på mitt lilla cockertroll, som är understimulerat och därför försöker bygga om sin säng på olika sätt. Man kan göra en massa saker med en hundsäng om man är påhittig. Platta till den, vika den, dra ut kudden, vända upp och ner på den och sedan kravla in under den och därefter gå iväg med den över sig. Till exempel. Samtidigt kan man låta lite, snork, snork.

:)

Tassla verkar inte ha någon feber, den ligger mellan 38,4 och 38,6 efter vila. Jag har bara tagit små korta koppelpromenader och avstod helt från träning i tre dagar. I måndags ville jag dock se hur hon reagerade på träning och körde ett pass i vardagsrummet med nästan alla 1:ans moment (så långt vardagsrummet tillåter det ;)) och långa fria följ med många svängar. Det var en i princip perfekt träning. Hon gjorde nästan allt rätt och var superfokuserad. Möjligen hade hon lite, lite svårt för att varva ner efter träningen. Men sedan sov hon desto bättre.

Jag tittar misstroget på henne. Mår hon verkligen lite halvtjorvigt? Har det gått över?

Veterinären sa att jag skulle ta det lugnt i 14 dar, och med lugn menade hon inget fysiskt ansträngande. I dag fick hon vara lös pyttelite på promenaden och sprang som en tok fast lugnade sig sedan. Hade hon inte lugnat sig så hade det kunnat vara ett symptom på att hon är övervarvad, det vill säga inte mår helt bra.

Och hon har helt slutat med de överdrivna resursförsvars-reaktionerna som kom i förra veckan. Så hon känns som vanligt igen. Tror jag.

Jag antar att jag bara får ta det lugnt ett tag till, köra lite lydnadsträning hemmavid så att både hon och jag får lite stimulans och fortsätta vara uppmärksam på hennes reaktioner. Och kan jag inte avgöra det så får jag väl åka på återbesök så att veterinären får kika på halsen igen.