Jag har sedan en tid tillbaks känt att något inte riktigt stämmer med Tassla. Först började det med en liten känsla av att hon är lite uppdragen och klängig. Inte i träningen utan i vardagen. Jag tänkte att det kanske var efter hennes första löp som var för ungefär en månad sedan.

Men under veckan har känslan ökat. Hon verkar lite retlig, har visat en del resursförsvar och slickar på sträva tyger som soffan och sin säng och lymfkörtlarna i halsen kändes stora. Så idag åkte vi till veterinären. Och det visade sig att Tassla hade en infektion i övre luftvägarna, med röd hals och svullna mandlar och lite förhöjd temperatur.

Tack o lov för min upparbetade intuition när det gäller om något är knas med hundarna. Jag har i och för sig inte lärt känna Tassla så bra än, så det här var en sen reaktion, men med Dacke kunde jag ju känna på hur han drog i kopplet hur han mådde… Och när jag väl fått korn på att något var fel och åkte till veterinären så har jag inte haft fel i min känsla en endaste gång. Givetvis visste jag inte VAD det var för fel, men ATT det var fel.

Veterinären var klok och tyckte inte att vi skulle ge en så ung hund penicillin. Hon menade på att det just nu rusar runt massor hormoner i Tassla och att de är väldigt känsliga för infektioner i den här åldern och oftast är det virus. Så 14 dagars vila, noga övervakning av febern (ska gå ner och får inte bli högre, var 39,1 nu) och komma tillbaks in om i fall fler symptom eller några tecken på försämring dyker upp.

Jag har lite dåligt samvete för att jag inte har åkt tidigare, men som sagt, jag känner henne inte än. Till exempel så har det ju gått jättebra att träna henne fast hon troligen varit lite krasslig. Det gick ju aldrig med Dacke och det går inte med Totte heller.

Och så känns det ju jättesnopet att inte få åka och tävlingsträna i kväll, jag som var så laddad. Men det går så klart fler tåg och huvudsaken är att hon blir helt återställd nu förstås.