Jaha.

Bye, bye tävlingstärning, inplanerad tävlingsdebut, samling med Sivkurs-gänget, jaktkurs. Tänk vad en halsinfektion kan ställa till!

Jag har just nu jättedåligt samvete men försöker att kompensera med att vara världens mest omhändertagande matte. För efter träningen i onsdags så kom den där känslan igen. Den där att något inte stämmer. Under träningen kunde inte Tassla koppla av i buren, hon lät dessutom nästan hela tiden (i buren alltså). Den där lilla extra skärpan som hon brukar ha fanns inte i träningen – även om hon jobbade på och försökte, lilla gumman, trots att hon antagligen mådde skrutt.

Och efter träningen så kunde hon inte varva ner. Inte ens när vi la oss och sov. Och igår ville hon helst sitta i knäet hela dagen. Och i natt var hon uppe och grejade och sov oroligt.

Så idag åkte vi till veterinären. Tassla fick vara med om sin första sedering, det gick bra (jag var lite nervös) fast hon skrek som en stucken gris när veterinären gav sprutan :(. Och hon fick lite extra sömnmedel efter en stund för hon var allt för vaken när hon sedan skulle undersökas -viftade på svansen när veterinären pratade :). och lyfte på huvudet.

Sedan var jag med och fick titta på tonsillerna och det var ju en bedrövlig syn. De var illröda. Typ brandbilsröda. ”Hon har nog mycket ont” sa veterinären. Trasslet fick antiinflammatoriskt, smärtstillande och penicillin intravenöst och sedan ska hon gå på det i tio dagar.

Mest tycker jag synd om Trasslet fast lite synd om mig själv också ;) eftersom jag hade så mycket kul inplanerat den närmsta två veckorna.

Men det blir till att tänka om! Och jag är någonstans tacksam över att det handlar om lite halsont. Jag har ju varit med om värre saker med mina hundar om man säger så. Det här kommer troligen gå över ganska fort.

Och jag kommer kunna förbereda mig ännu bättre och vara mycket säkrare när jag går ut på vår första tävling. Fast… det hade ju varit så kul att försöka :). Jag gillar ju när det finns ett litet spänningsmoment med, när jag inte är allt för säker :).

Men nu får det bli vila. På lördagens träning tar jag med Totte, det kan ju bli spännande för alla inblandade… :)