När det inte finns så mycket att glädjas åt i min egen (obefintliga) träning så är det ju för väl att det går att glädjas med andra. Just nu gläds jag alldeles särskilt mycket med bästa Elsa och finaste Diesel som startade ett workingtest i Ed i lördags. De fick 96 poäng av 100 möjliga och vann hela tävlingen (32 startande)!

Snyggingarna Elsa och Diesel (och även Ludde med tratt) fångade av Anna Wedin Andersson

Det går JÄTTEBRA att träna fågelhundsjakt med positiv hundträning utan fysiska och verbala korrigeringar som skapar obehag hos hunden. Sakta men säkert börjar ekipage tränade på detta viset ta mark i jaktprovssammanhang och det känns som något att verkligen jubla över!

Även träningskompisarna Catta och Sam (jaktspringer) startade på samma test som Elsa och fick 82 poäng och en femteplacering. Sam, endast 1,5 år ung, är också tränad med enbart positiva metoder och han är en underbart härlig hund som jag är säker på kommer gå från klarhet till klarhet. Det ska bli kul att se mer av honom och Catta i de här sammanhangen framöver.

Snyggingen Sam (och snyggingen Cattas lugg)

Elsa startar snart en ny apporteringskurs för retreiver (det går bra att gå med spaniel också!) och det finns platser kvar för den som är intresserad.

Jag skulle tycka det vore väldigt kul att få in tips på folk som tränar jakt med klickertänk eller bara positivt i största allmänhet (alltså utan fysiska och verbala korrigeringar) och som bloggar om det – så om ni har tips får ni gärna dela med er!

Den här kvinnan hittade vi för ett tag sedan som också håller på med jakt och klickerträning:

http://evaths.hundbenet.se/startsida.html

Och så har vi duktiga Caniskollegan Grethe som tyvärr bara bloggar sporadiskt, men ändå:

http://hubbes-dogblogg.blogspot.se/

Och här har vi en av englands mest meriterade jakttränare in action, också en tränare med positiva metoder, se och njut:

http://youtu.be/xT7MMgqUldo