Jag tycker det är svårt att få Totte att gripa apporten snabbare än vad han gör nu. Han har alltid varit lite försiktigt.

Jag har försökt lite olika grejer. Till exempel att vi springer på 1-2-3 och den som hinner först fram får apporten. Men det gav inte riktigt den effekt jag önskade, kanske för att jag inte lärt honom leken ordenligt innan vi börjde att leka den med apporten.
Jag har gjort en hel del ”attackera leksaken-träning” vilket gjort att han definitivt har blivit bättre på det. Jag har försökt att varva sådan lek med att även attackera apporten.

Häromdagen bestämde jag mig för att gå till botten med träningen och försöka vara lite kreativ i vilka övningar jag skulle kunna göra. Jag filmade de olika försöken. Det blev bättre och kanske ska jag bara mängdträna nu, korta intensiva träningspass som ökar farten lite varje gång.

Men jag hade gärna kläckt den där superidén som gjorde att det lossnade rejält. Alla tips är välkomna!

Så här gick det: