Hjälp vilket dödläge det är här då. Jag har NOLL och INGEN inspiration till hundträning what so ever sedan några månader tillbaka. Bloggandet blir därefter. :-( Någon som har tips på hur jag ska komma igång?

En liten gnista fick jag dock i söndags då jag hade en ny privatelev, en charmig flattevalp och hans ambitiösa matte. Det är ju alltid skoj med dessa möten med människor och hundar som är på väg och kommer en liten bit till när vi ses. Så när jag kom hem så gick jag ut med Totte och tränade organiserat ute för första gången på väldigt länge.

Det blev fritt följ, apporteringsträning, hoppstå, inkallning och hämta och lämna grejer. Det var verkligen skönt att allt fanns kvar och att jag kunde höja kriterierna på alla momenten och därmed komma lite vidare. Han orkade också ett ganska långt träningspass på kanske 20 minnuter. (Med kisspauser och lek osv så klart).

Inkallning från sitt var första gången som jag tränade på lite längre håll och han var duktig på att sitta fast jag gick längre än tidigare. Däremot tyckte han inte alltid att jag ropade ”kom” fort nog när jag väl vänt upp så då sa han ”vaff” och kom springande ;-). Jag ska variera lite mer så att jag inte kallar in varje gång utan går tillbaka och belönar för att han sitter kvar, tyst och stilla.

Nu är Totte åtta månader. I dag lyfte han på benet för första gången när han skulle kissa. Så han håller nog på att bli stor. Det märks inte annars, han är väldigt mycket vimsig valp eller unghund fortfarande. Han är extremt utåtriktad, vill springa till alla hundar och hälsa osv. Jag har medvetet försökt se till att han får uppleva goda hundmöten och det har ju lyckats… ;-) NU är det hög tid att börja skvallerträningen av andra hundar.

Däremot kan jag leka mig förbi nästan vad som helst, jag är verkligen nöjd med hur han leker! Han är förvisso matintresserad men jag undrar om inte kamplek är snäppet bättre än nästan all mat… Underbart att ha en hund som går att belöna på flera sätt, det är verkligen användbart.

Förresten så tycker jag ni ska gå in och rösta på vilken artikel som var bäst i Canis under 2009. Och ni tyckte givetvis att min (i förra numret om att träna valp) var bäst, eller hur ;-D ;-D…

http://www.canis.se/gensider.php?gid=157