Ny kurs utlagd för dig som är intresserad av klickerträning och jakttärning! Anmälan på Canis hemsida så klart!

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet, jaktlydnaden och fältarbete. Kursen riktar sig främst till dig som har en retriever eller en spaniel och vill lära dig teorin och praktiken bakom spaniel- och retrieverjakt.

För att lära våra jakthundar de färdiga jaktmomenten så måste vi börja i mindre skala och lära in varje delmoment för sig och sedan kedja ihop momenten, detta kallar vi grundfärdigheter.

Kursen kommer att bestå av 2 delar. Varje del innehåller fyra träffar à två timmar vardera. Del 1 kommer till stor del att hållas inomhus då vi jobbar på korta avstånd i början.

Del 1 Inlärning av grundfärdigheterna
Stoppsignal
Jaktfot
Greppande och hålla fast av dummy och kallvilt
Avlämningar
Inkallning med pipa
Dirigeringar
Stadga

Efter att grundfärdigheterna är inlärda och befästa så kan vi börja sätta ihop momenten.

Del 2 Momentträning
Vattenarbete
Dirigeringar med dummy
Markeringar, stadga under kast och avståndsbedömning
Fria söket (retriever)
Fältarbete (spaniel)

Under kursens gång kommer vi att kvalitetssäkra alla moment genom att använda oss av störningar och vi får engagerade och säkra hundar eftersom vi jobbar igenom grunderna ordentligt först. Speciellt inom jakten är det viktigt att vi kan kontrollera resurserna runt omkring våra hundar. På så sätt kan vi i slutändan få själva arbetet att vara en belöning för vår hund och fråntagandet av arbete ett negativt straff.

Datum, tider och plats:
Del 1: 23 februari, 2 mars, 9 mars, 16 mars (tisdagar) kl 18-20
Plats: Hundstället Hjärtat, Angred

Del 2: 22 april, 29 april, 6 maj, 20 maj (torsdagar) kl 18-20
Plats: Skog i Göteborgsområdet

Det går att anmäla sig endast till del ett. Kursen kostar då 2 000 kronor. Om du vill anmäla dig endast till del två krävs det att du har förkunskaper motsvarande del ett samt arbetar ”klickermässigt” med din hund.
Hela kursen kostar 3 000 kronor.

Tag gärna kontakt med Elsa om du har frågor. Tel: 0736-21 50 74 elsa@nordharna.se

Instruktörer är Elsa Nordh och Shadi Kajevand.

Elsa Nordh
Jag har själv två golden retrievrar, en hane på 4.5 år samt en tik på 1.5 år. Med dem tränar och tävlar jag (främst med tiken) lydnad, viltspår, bruksspår samt jaktapportering. Under 2009 har jag gått Canis klickertränarutbildning. Sedan tre år tillbaka håller jag olika kurser och jag tycker det är väldigt roligt att se kursdeltagarna utvecklas. Mer om mig och mina hundar kan ni läsa påhttp://stormvarning.nordharna.se

Shadi Kajevand
Jag har två spring spaniel-tikar. Mitt största intresse är hundar och kommunikation mellan människa och hund. Jag brinner för att lära mig nya träningsmetoder och nya sätt att kommunicera med hundar och även deras ägare. Jag är mycket intresserad av hundars språk och mentalitet och har därför utbildat mig till A-figurant för mentalbeskrivning hund (MH). Grenar som jag tränar och tävlar i själv är spanieljakt, tävlingslydnad, bruksspår och även agility i mindre skala. Mer om mig och mina hundar kan ni läsa på http://sites.google.com/site/hundintresset/