I dag har jag börjat att skola in hundarna på dagis. Det gick bra, puh! Personalen sa när jag hämtade dem efter en halvdag att ” vi fick hindra honom från att leka så mycket med de andra hundarna ibland”. Och då menade de Dacke, 8,5 år och inte Totte 6 månader. ;-D

Han är rätt härlig den där rottweliern…

Totte är annars den som gör mest väsen av sig för tillfället. Häromdagen rullade han sig omsorgsfullt på en platt, död råtta och gnagde därefter sönder mina dyraste skinnstövlar. I går gnagde han ett hål i väggen (!) i köket och i dag har han upptäckt att det finns hundmat under vår säng.

Jag är sponsrad med hundmat av Hills och under sängen har jag placerat alla de där småpåsarna med varuprover som jag strör omkring mig på varje kurs. De ligger i stora plastbackar utan lock. Helt safe har jag tänkt, inte en chans att Dacke kommer in där, inte ens hans huvud går in i springan mellan golvet och sängen.

Men har ni någonsin tänkt på hur platt en cockervalp kan bli?

Det hade ju kunnat sluta illa, men han hade bara lyckats dra ut en påse, slitit sönder den och ätit upp hela innehållet. Medan jag lagade mat i kväll och funderade på var jag ska omplacera de där påsarna någonstans så var Totte borta ur min åsyn misstänkt länge.

Mycket riktigt, en påse till var öppnad och nästan uppäten. Jag puttande då in allting lååångt under sängen och satte upp ett kompostgaller. Efter tio minuter hade han forcerat gallret och slitit ut ännu en påse som han var på väg att äta upp.

Nu är alla påsar bortplockade och på väg ner i källaren. Dit behövs det tre nycklar för att komma in så jag tror inte han klarar det.

Tror inte det blir så mycket mat för den här killen på några dagar. Men han kan i alla fall inte längre göra sig så där platt längre för det är en stor mjuk boll i vägen liksom…