Ikväll har vi

1, gjort båda gruppmomenten i mörker ihop med andra och Tassla var HELT lugn och trygg och förväntansfull! CHAMPAGNE!!!

IMG_5982
Så här mörkt blev det

2, gjort några av elitmomenten under kommendering med en sådan övertaggad hund att jag inte trodde det var möjligt – hon var HELT knasig och jag skrattade mig igenom hela träningen. SKÖN känsla trots allt!

Fast nej, jag vill inte köra en hund som jag inte hittar bromsen på, fy bubblan vad jobbigt, MEN jag har hellre en tokglad hund än en låg hund om jag måste välja. Även om det innebär att en del moment blir helt tokiga och vi kraschar dem. :)

Idag gjorde hon, efter att jag igår hårdtränade att hon skulle lyssna på vad jag säger, ett perfekt z:a och låg kvar i inkallningen. Men om man är en cocker med en raket i rumpan så är det svårt att stanna i tid på den där inkallningen, puh vilken galenpanna!

:)

Nu vet jag hur jag INTE ska värma upp nästa vecka och nu ska jag ägna de få tillfällen jag ska träna nästkommande vecka till att lugna ner den här galningen lite …