Jag har börjat bläddra i tävlingskalendern. Det känns helt nytt och spännande att nu ska vi tävla i SAMMA klass i fortsättningen. Ja, det ÄR ju nytt. :)

Jag tittar på min lilla hund och funderar över hur hon kommer funka. Kommer vi kunna tävla mycket utan att det påverkar hennes uthållighet? Kommer vi behöva veckor mellan starterna? Månader? Hur är hon om vi startar två dagar i rad?

Det jag är alldeles säker på är att jag inte kommer tävla om det är för kallt. För maken till frusen hund har världen sällan skådat. Jag trodde jakthundar föddes med ett extra lager av någon slags skydd men inte detta exemplar i alla fall. ;) Hon huttrar och skakar så fort hon inte är igång och bäst är om hon får träna i fleecetröjan nu på vintern.

Och givetvis ska jag inte utsätta henne för att ligga och frysa så hon huttrar under gruppmomenten – det kan ju omöjligt skapa en bra känsla!

Alltså; antingen inomhushall (nä, det blir nog inga ridhus ändå, de är som kylskåp) eller ute när det är varmt. Följaktligen har jag börjat spana på tävlingar som går i slutet av april (har man tur är det varmt då!) och framåt. Jag har hittat 14 tävlingar som skulle passa fram till mitten av juni. :)

Förutom detta med kyla så vet jag också att jag behöver tävlingsträna MYCKET mer. Jag tänker inte riskera att hon går ner sig på tävlingar och blir osäker av miljön eller av att jag är nervös. Jag vet inte hur många ekipage jag känner där hundarna lärt sig att tävling = aldrig belöningar. Eller att de inte tar de tävlingsmässiga belöningarna som just belöningar. Nej; att tävla måste bli ett normaltillstånd, där det ingår belöningar.

Alltså har jag anmält mig till fyra träningstävlingar nu i början av året. Och jag vill gärna anmäla till fler.

Och angående de 14 tävlingarna som jag hittat så tänker jag inte anmäla till alla förstås. Men jag tänkte prova lite olika varianter; att tävla med flera veckor emellan, att tävla dagarna efter varandra, en vecka emellan och så vidare. Så får jag se vad som händer. Här ska utvärderas VÄLDIGT noga!

Mm. Det bubblar lite ändå. Det här ska bli kul! (Måtte det hålla i sig och måtte vi få vara friska!)