Ok. Knappt tre veckor till tävling! Älskar den känslan som infinner sig (läs: som jag skapar). En slags skärpa där jag fokuserar mer och mer, blir en  bättre tränare och laddar mig med positiva känslor. Vilket inte alls är svårt för jag tycker tävling är HUR KUL SOM HELST!

IMG_5249

Jag börjar skissa på mål för tävlingen men mycket kan hända på tre veckor så de kan revideras.

Ha kul och ha en bra känsla är som vanligt överordnat.
Sedan vill jag också få poäng på allt.

Därefter är det mål för de olika momenten och även för det som händer mellan momenten som gäller.

Fotgåendet: Jag vill få till den där höga energin som Tassla nu har NÄSTAN varje gång vi tränar fot. Jag har laddat momentet rätt ordentligt med högintensiva belöningar och tränat det när hon är pigg och lite ”uppdragen”. Det har verkligen hjälpt. Men jag vill också få till bättre högersvängar än vad jag hitintills fått på tävling. Och så vill jag ha bättre stegförflyttningar, inte minst bakåt, där jag vill att hon ska gå hyfsat rakt bak och åt vänster, där hon ska vara rätt nära mig (inte studsa iväg).

_MG_5239

Sitt under gång: Jag ska gå i högt tempo och titta rakt fram, dvs inga dk, och Tassla ska sätta sig snabbt på kommando.

_MG_5246

Inkallning med ställande: Målet är snabbare stopp än förra tävlingen.

_MG_5264

Rutan: Jämn, hög fart in i rutan. Stanna på mitt kommando mitt i rutan. Vänta på liggkommando. Komma in på RÄTT sida om mig vid inkallningen. Bromsa in fint vid min sida.

Hoppapport: Galopp ut och in samt utan tugg!

_MG_5323

Metallapport: Galopp in och hålla tills jag tar den! Förväntar mig inte jättesnabbt upptag än men hon ska inte stå och hänga över den såklart.

_MG_5260

 

Vittring: Ta rätt pinne på första sniffet! Galopp in och hålla utan tugg.

_MG_5278

Fjärr: Klara av att genomföra hela fjärren. Ok med dk och förflyttningar bara hon inte tappar modet, det är helt överordnat.

_MG_5302

Dessutom så vill jag att hon genom hela programmet ska göra raka ingångar, dvs sätta sig rakt vid min sida.

Förflyttningar mellan momenten: Hon ska ”suga fast i mig” med hög energi och inte fundera på att göra annat.

Det här låter inte som superkonkreta mål men i mitt huvud är de det. Jag vet PRECIS HUR jag vill att det ska se ut i varje del. Hur inbromsningen efter inkallningen från rutan känns och ser ut. Vilket tempo i galoppen som är ”rätt” just nu osv. Och detta blir min uppgift: Att se till att bädda för att Tassla ska klara av att göra sina uppgifter så som jag vill. Sedan vad det ger i poäng, tja, det får vi se. :)

_MG_5275

Och idag gjorde jag en halvtokig grej och anmälde Totte till en träningstävling! :) Där har jag helt andra mål. Fast överordnat är förstås att han ska tycka det är kul, i alla fall så pass att han vill och kommer stanna kvar på planen hela programmet … och att han bara ska skälla ut mig max två gånger … Härliga Totte! Han spelar i en helt egen liga.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december (7)

PS: Anette har tagit alla fotona! DS