Idag har jag anmält mig till en ny tävling, i mitten på maj. Det ska bli superkul förstås och egentligen hade jag velat att den låg lite närmre i tiden. Fast samtidigt så vill jag ju att vi ska ha utvecklats sedan förra tävlingen så då behöver vi förstås träna. Så det gör vi. ;)

Jag funderar också på om jag ska sätt nya mål till tävlingen. Förra tävlingen hade vi bara känslomål och det var fantastiskt roligt och skönt och bra på alla vis. Nu lurar jag på om vi (läs jag) är redo för ett prestationsmål. Eller om jag ska ha mål som handlar om varje enskilt moment och kanske ett mål kring helheten?

Prestationsmålet skulle förstås vara att bli uppflyttade. Men jag vet faktiskt inte om det är en bra idé att sätta det redan. Risken är att jag faller tillbaks till ohälsosam prestationsångest (BIG NO NO) och lite av glädjen försvinner. Samtidigt är jag ju en riktig ”tävlingsskalle” och älskar att ha mål som triggar mig och får mig att fokusera och vilja leverera. Men som sagt, jag är nog inte riktigt redo för det där än. Jag måste mogna lite först, så jag inte tappar ett uns glädje till förmån för prestation. :)

Nå, ytterligare en variant är förstås att ha känslomålet kvar  (bästa-goa-känslan-och-glad-och-peppig-hund-hela-programmet-målet) och sedan ha mål med varje moment. Hur jag vill att de olika detaljerna ska utföras och hur helheten ska se ut för hela momentet. Det känns väldigt roligt att tänka på och det kan också göra att jag sköter mig bättre – och jag har en tydlig uppgift att ”bädda” för att min hund ska kunna lösa sin uppgift på det sätt som jag önskar.

Jag tror det får bli det sistnämnda helt enkelt. Så nu ska jag sätta mig ner och skriva ner hur de där målen ska se ut: En del av träningen som jag älskar! Att planera på ett genomtänkt sätt. Det blir 100 gånger bättre och roligare träning om jag gör det.

Sedan är det bara att kasta sig ut!

IMG_2614