Jag har mest gått runt och känt mig så himla glad och nöjd sedan tävlingen i fredags. Otroligt skön känsla. :) Jag tycker det är jätteroligt att analysera allt vi gjorde och kika på detaljer och fundera på varför det hände si eller så men mest av allt har jag bara känt mig NÖJD. Jag är nöjd med en massa saker men jag undrar om jag inte är allra mest nöjd med att jag inte ska tävla klass I mer med Trasslet. Nu kommer de roliga klasserna!

Idag gick vi ut och körde ett första träningspass sedan i fredags. Fokus nummer ett var attityd. Den här vovven ska bli en självsäker och glad hund som inget hellre vill än att vara med och träna vad som än händer. Så jag testade ut olika belöningar för att få en kaxigare attityd hos Tassla och det gick busbra. Bäst av allt går bollbelöningar. Jag tror att jag har en liten bollgalning. :) Gäller att använda bollar med lite sans och balans ändå – för det blir lätt för mycket. Jag släppte ner tre bollar i huvudet på henne (mjuka bollar ;)) när hon gick med rätt attityd och hon blev TOKGLAD.

JAG tränade förstås även på att GÅ ORDENTLIGT. Tro det eller ej men jag gick så fint så fint, med bestämda steg och blicken framåt. ;)

Idag funkade det perfekt med väldigt aktiva belöningar, vi fick till en jättefin attityd i fotgåendet. Lika bra funkade det inte att sedan gå över till vittringen. Då var hon så fokuserad på att få en sådan där kulig belöning så hon glömde slå på näsan och glatt grep första bästa pinne… Vi fick göra om sex gånger innan det blev rätt. Det var ju det där med balans. ;)

Därefter tränade jag ingångar vid min sida. Jag håller löftet att jag inte någonsin mer ska göra en dålig ingång, förutom på tävlingen då jag ju inte kunde göra något åt saken. Men annars så tränar jag antingen ingången aktivt eller hjälper henne genom att locka alternativt struntar i att göra ingångar.

Idag löste jag även en grej kring ingångarna, nämligen att jag inte fått henna tillräckligt nära mig när jag shejpat in henne. Jag får in henne nära när jag gör stegförflyttningar åt höger men inte när hon kommer framifrån och går in vid min sida. Men idag började jag helt enkelt att halvt locka henne genom att ta en godisbit i vänsterhanden, placera den på låret ovanför mitt knä och några gånger visa henne godisen så hon gick nära intill och satte sig nära för att ta den. Detta klickade jag för (att hon flyttade sig nära alltså). Efter att ha gjort det si så där sju gånger så tog jag bort godisbiten och höll bara handen platt mot låret och – jepp – hunden gjorde precis som hon skulle. Igen och igen. Jag älskar att hon är så snabb i tanken!