Nu börjar jag kunna röra mig så smått igen. Jag är långt ifrån rörlig och jag kan varken, dra, lyfta eller springa men jag kan kasta apporter ;) och jag kan gå (hyfsat normalt).

Så på lördag ska vi ha vårt första lydnadsträningspass på ungefär fem veckor. SOM jag längtar.

Och SOM Tassla längtar! ;) Hon är odräglig just nu. Rena valpen. Sliter sönder saker, skäller på allt som rör sig, slår volter så fort jag säger bra i ett tonläge som är lite över normal samtalston … Fast när jag säger att hon är odräglig vill jag bara tillägga att hon förstås också är väldigt söt. :)

Tassla den galna

Tassla den galna

Igår anmälde jag oss till vår debut i klass III. Den blir i februari på hemmaplan. Vi är inte klara och jag vet inte om vi kommer vara det då heller men jag vill ut och tävla så friskt vågat är det som gäller nu. I värsta fall får jag väl hoppa över platsen – det är den jag är som mest osäker på. Tassla måste ha en trygg känsla i den annars hoppar jag över. Ett lätt val.

Just nu är ju alla momenten isärplockade dessutom så jag behöver sätta ihop dem igen. Och träna kedjor. Men vi har ju två månader på oss. Så det får bli en kombo av detaljträning och helhetsträning från och med nu.

Läget just nu:

Sittande i grupp, 1 min: Sitter bra men behöver överträna det och att jag är dold.

Platsliggning, dold 3 min: Måste träna detta så mycket jag bara kan. Oj, oj vad vi behöver träna detta. Innan vi tog paus så hamnade vi i en svacka där hon reste sig och verkade osäker.

Fritt följ: Vi har ju höjt oss jättemycket sedan kursen med Ditte men allt kan förstås bli mycket bättre.

Sättande: Går rätt bra. Hennes ordförståelse är bra. Jag kör z-at ofta (innan pausen).

Inkallning med ställande: Hmmm …

Rak ruta med inkallning: Rutan är också isärplockad men den får jag snart ihop igen. Jag behöver fila på punkten där hon ska vända och att göra långa skick rakt igenom. Den känns rätt lugn även om den just nu inte är det. ;)

Apportering med hopp: Rätt bra, det är ingångarna som kan bli lite tveksamma, med tugg, men det är bara att träna på.

Apportering metall: Går bra fast kan komma lite tugg på slutet ibland. Precis innan vilan så började hon tveka när hon skulle gripa den, hoppas det försvunnit av sig själv … hehehe …

Vittring 10m: Urval går bra, behöver fortfarande slipa på ingångarna utan tugg … och med hög fart.

Fjärr: Well. Jag har nu en låsta frambensfjärr där jag kan stå en meter ifrån. Har en bit kvar alltså …

Ok, om jag lägger in en högre växel och om jag är planerad och systematisk så kan jag nog få poäng på allt i alla fall. Det är målet. Poäng på allt och en glad, självsäker hund. Ska bli SÅ HIMLA kul!!! Here we come!

Tassla den vackra

Tassla den vackra